ДНЕВНИК - да отслабнем заедно - тема 116

  • 8 531
  • 150
  •   6
Отговори
# 75
  • Мнения: 5 087
И аз си взех половин кило желатин заради баницата и този омлет. Иначе на вкус не е като баницата, то всичко става хомогенно и вероятно затова. Няма го яйчния вкус, което за мен е плюс, защото ми писва често от яйца, а 33 гр протеин са си 33 гр протеин все пак 💪🏻

Ели, нямам представа какъв би бил ефектът с пектин, но за мен плюсът е, че желатинът дава протеин. Знам иначе, че веге версията на желатина е агар агар. Има го по био магазините и по едно време имах мерак да го пробвам, но цената ме отказа.

# 76
  • Велико Търново
  • Мнения: 8 550
Привет!
Мисля, че всичко прочетох, но нямах време да коментирам.

За днес отчитам 2 тренировки на гладно-сутринта в 8 спининг, а сега приключих горна част с Каролинка.
Снощи вечерях в 18.00 и още не съм яла и пила нищо, освен кафе.
Ще обядвам към 13.00 извара около 150 грама с 4% мазнини и едно прошуто има останало, и нещо ще изям.
Ще вечерям към 18.00 на работа, но още не съм решила какво ще е.
Желая хубав ден и седмица на всички!

Последна редакция: пн, 29 апр 2024, 21:02 от siska79

# 77
  • Мнения: 7 759
Сис, прекрасна си Hug
в бял клин да изглеждаш така... супер си, момиче Heart Eyes

# 78
  • Мнения: 5 395
Аз ще изчакам да свърши тестовата фаза и тогава окончателно ще реша, но обмислям сериозно да започна едно НВВМ хранене. Говоря за класическото такова, не за кетото. След диагнозата усещам, че не проявявам интерес към високовъглехидратни храни като картофи, ориз и т.н. Единствените ми по-големи грехове са хлябът и бананите, първият задължително в домашни условия. И тук идва големият въпрос - как да си набавям въглехидратите, за да не съм кето, след като голяма част от зеленчуците не ми понасят? Мога да ям зелени салати, авокадо, краставици, карфиол, броколи, тиквички (засега сурови), гъби и спанак. Ще тествам и доматите, но като цяло не са препоръчителни за моето състояние. Поръчала съм си книгата "Яж мазнини и отслабвай" на доктор Марк Хаймън и ще я прочета, но моят случай е особен. Гледам да не прекалявам със зеленчуците, за да не стане някоя беля.

# 79
# 80
  • Мнения: 4 583
Балкай, може ли да изброиш кои зеленчуци не ти понасят. Питам, за да ти дам идеи за други.
Не срещнах в написаното кореноплодни. Ако с тях нямаш проблем, може и тях да вкараш в менюто. Цвекло, ряпа.
За алабаш също май не си споменавала, аз него много го ям и обичам. Става супер печен с подправки. Често си го правя като гарнитура към месото.

# 81
  • Враца
  • Мнения: 2 310
Балкай, може ли да изброиш кои зеленчуци не ти понасят. Питам, за да ти дам идеи за други.
Не срещнах в написаното кореноплодни. Ако с тях нямаш проблем, може и тях да вкараш в менюто. Цвекло, ряпа.
За алабаш също май не си споменавала, аз него много го ям и обичам. Става супер печен с подправки. Често си го правя като гарнитура към месото.
И мен ме зариби даже с твоя алабаш.
Преди няколко седмици имаше на промо в Лидл и взех 2 да пробвам.
Потвърждавам, че става вкусен с подправки, печен на фраер.

# 82
  • Мнения: 4 583
И мен ме зариби даже с твоя алабаш.
Преди няколко седмици имаше на промо в Лидл и взех 2 да пробвам.
Потвърждавам, че става вкусен с подправки, печен на фраер.
Хи-хи Kissing Face
Снощи взех 3 броя и аз, беше намален на 1,79/броя и имаше гигантски глави. Та тази вечер ще сме на врат + алабаш.

# 83
  • Мнения: 13 147
Оо, това го хрупам като заек в свеж вид, хич даже не си играя и да го готвя Grinning Много обичам. Малко сол му трябва само и ми гледайте сеира как дъвча и муча от кеф Joy Не знам защо не е по-популярен у нас, всякакви други зелеви са по-масови, като че ли.

# 84
  • Мнения: 5 395
Цвекло може, алабаш и ряпа не. Какво друго не може - лук, чесън, праз, чушки, патладжан, тиква, зеле, артишок и зелен боб. Не обичам нещо да ми люти и горчи, дори най-малкото за мен е много. Моркови ще тествам, но само в сурово състояние. Аспержите как са откъм въглехидрати? Купих си бели и се опитах да ги направя на пара, харесаха ми на вкус. С горските плодове нямам проблеми, вече тествах ягоди, боровинки и малини, всичко е топ. Обаче ми припомнете - можеше ли грах? За царевицата съм сигурна, че е неподходяща, но не и за него.

# 85
  • Мнения: 4 583
Цвекло може, алабаш и ряпа не. Какво друго не може - лук, чесън, праз, чушки, патладжан, тиква, зеле, артишок и зелен боб. Не обичам нещо да ми люти и горчи, дори най-малкото за мен е много. Моркови ще тествам, но само в сурово състояние. Аспержите как са откъм въглехидрати? Купих си бели и се опитах да ги направя на пара, харесаха ми на вкус. С горските плодове нямам проблеми, вече тествах ягоди, боровинки и малини, всичко е топ. Обаче ми припомнете - можеше ли грах? За царевицата съм сигурна, че е неподходяща, но не и за него.
Аспержите са нюню откъм въглехидрати. Можеш да си кльопаш колкото искаш. Цвекло добави също, щом можеш. Ама и ти нали каза, че гониш нисковъглехидратно хранене, а не кето, та що да не може грах? Като цяло той е с повече вгх, но и половината са фибри, та спокойно можеш да си го ядеш. Нетните идват малко. Аз откакто си вдигнах вгх, и грах консумирам понякога, както и боб, и леща. В седмицата веднъж съм си определила едно от тях.
Царевицата категорично не.
Днес на обяд към месото, салатката ми беше точно цвекло..

# 86
  • Мнения: 13 147
Грахът няма да ти обърне колата, щом не гониш макроси като за кето. А и той е гарнитура все пак, не е да се наядеш само с него. Особено ако не е често, по малко бобови няма да те сбъркат чак толкова.
Ферментирали зеленчуци как ти се отразяват? Евентуално някои може и да са ти по-добре така, не знам пробвала ли си. Имам предвид само във вода със сол, не в марината там с оцет и какво ли не.

# 87
  • Мнения: 5 395
Не съм фен на ферментиралите зеленчуци, така че надали ще пробвам. 50 грама въглехидрати на ден добре ли е за начало? И все пак няма да започвам скоро, чакам да си мине тестовата фаза, която е шест седмици. Седмица преди края ѝ ще си направя кръвни изследвания да видя накъде се движа. Тъкмо се върнах на MyFitnessPal, там ще следя нутриентите.

# 88
  • Мнения: 4 583
Добре са, да. Предполагам говориш за нетни, което ще рече, че "бруто" може да са към 80. Гледай да имаш достатъчно протеини и полезни мазнини при храненията.

# 89
  • Мнения: 5 395
Ям си мазничко - слагам зехтин и авокадо на салатата, редовно закусвам бъркани яйца със загрято масло в тигана, днес опитах за пръв път и кокосовото. От време на време мисля да включа и ядки в малки количества, главно бадеми, пекан и бразилски орех.

Общи условия

Активация на акаунт