Месец на българката: Марта Вачкова

01 мар 2013
Снимка: Апартаментът по БНТ

Март е месецът на жените, затова е и най-променливият и непостоянен. Започвайки днес, през следващите 30 дни ще ви запозная с най-успешните, красиви, талантливи и обичани българки.

Започвам с именничката и моя адашка – Мартина Вачкова. Родена на 29 юли 1959 година в София, Мартина е дъщеря на актьора Григор Вачков. Завършила Висшия институт за театрално изкуство „Кръстю Сарафов“, тя печели публиката през 90-те години в телевизионните комични предавания на Канал 1 „Ку-ку“ и „Каналето“. Нейни колеги са Васил Василев – Зуека, Слави Трифонов, Камен Воденичаров, Август Попов, Виктор Калев и Тончо Томакчиев.

По-късно Вачкова работи в киното и театъра, изявявайки се в постановките „Българският модел“ и „Как писар Тричко не се ожени за царкиня Кита, с китка накитена“.

Води и сутрешно телевизионно предаване, отново по Канал 1, носещо първоначално името „Защо не? С Марта Вачкова“, но по-късно преименувано на „Жените“. В момента Марта Вачкова е водеща на реалити предаването „Апартаментът“, което стартира в края на 2011 година и съчетава класическо телевизионно предаване и реалити шоу. Нейна е и рубриката „Скъпа Марта“, която отговаря на зрителски писма и сигнали, като по този начин показва, че „Телевизията може и да помага.“ От години зрителите уважават и обичат Марта не само като водещ, но и като близък приятел.

Красива и чаровна, невероятна жена и актриса, Мартина Вачкова е една от многото причини за поговорката „Най-красивите жени са българките“ – красиви и по душа, и по характер отгоре на всичко.

Честит имен ден, Марта!

2353 | 01 мар 2013

Facebook коментари

нов коментар

Моля, влезте, за да коментирате