Месец на българката: Нети

09 мар 2013
Снимка: donineti.com

Нети е българска поп певица, актриса и по-красивата половинка от дуото Дони и Нети.

Антоанета Добрева, позната като Нети, е родена на 14 септември 1975 година в София. Като малка посещава уроци по пиано и взима участие в детски радиохор. С театър се занимава от 14-годишна, като първата ѝ роля е в пиесата на Народен театър „Иван Вазов“ – „Страхотни момичета“.

В периода 1994 – 1996 година работи като модел. С пълно отличие завършва НАТФИЗ в класа на Стефан Данаилов, Илия Добрев и Ивайло Христов през 2000 година, след което постъпва в трупата на театър „Българска армия“.

В репертоара ѝ влизат постановките „Таралеж“, „Yesterday”, „Едмънд“, „Колко е важно да бъдеш сериозен“, „Абсолвента“ и „Ах, този джаз“. Сред наградите на Нети са тази за театрален дебют, която актрисата печели с „Колко е важно да бъдеш сериозен“, награда „Максим“ за поддържаща роля в „Колекцията“, както и първо място в конкурса „Best model” през 1995 година.

През 2001 година Нети сключва брак с половинката си Добрин Векилов-Дони. Заедно двойката прави едни от най-известните песни в българската поп музика през последното десетилетие като „Тази вечер аз съм хубава“, „Този филм“ и „Има време“.

2356 | 09 мар 2013

Facebook коментари

нов коментар

Моля, влезте, за да коментирате