Месец на българката: Алекс Раева

14 мар 2013
Снимка: Фейсбук страница на Алекс Раева

Александра Раева, позната в българските среди като Алекс Раева, е българска певица и актрица, станала известна с дългогодишното си участие като беквокалист на Ку-Ку Бенд  в „Шоуто на Слави“.

Александра Раева е родена на 24 септември 1980 година в София в семейство на актьори – Наталия Бардская и Илия Раев, с по-голяма сестра Веселина Раева, която е преподавателка в НАТФИЗ. Въпреки актьорското надмощие вкъщи, още от малка Алекс е увлечена по музиката. Завършва музикалното училище „Любомир Пипков“ с оперно пеене и пиано, като същевременно изкарва специалността художествен текстил и дизайн на облеклото. Студентка е в Националната художествена академия, което нарежда рисуването като нейна втора страст.

Освен с оперно пеене, Алекс се справя отлично с народна музика, поп, джаз и рок.

Заедно с Деси Добрева и Мариана Попова през 2001 г. печели конкурса за беквокалист в "Шоуто на Слави”. През 2004 година получава награда за най-успешна смяна на имиджа на Pantene Beauty Awards и става едно от най-желаните лица за корица на българския „Плейбой“.

След дългогодишна работа като част от Ку-Ку Бенд в „Шоуто на Слави“, Алекс напуска през септември 2007 година, за да започне своя кариера като моден дизайнер.

Самостоятелните си музикални проекти започва с композитора Ясен Козев. През 2009 г. кариерата ѝ поема към денс музиката и тя издава песента "Baby” със Star Tattooed, която се превръща в истински хит.

През 2010 г. започва работа с българския диджей DJ Donchо. В края на същата година двамата издават общия си проект "Revelation". През май 2011 г. пускат следващия си сингъл "My Love”. Същата година обявяват, че имат връзка и че музиката ги е събрала. 2012 година е най-успешната за дуета. Новите им музикални проекти "I'll Be Ok" и "Hey Boy" добиват голяма популярност, а "Hey Boy" става един от клубните хитове на 2012 г.

Внушителна е и телевизионната ѝ кариера. През 2010 г. води заедно на Мария Игнатова шоуто за таланти „България търси талант" по bTV. През 2012 година Алекс се снима в продукцията на същата телевизия „Седем часа разлика“, която се превръща в един от най-хитовите български сериали. Там играе ролята на певицата Нина Роси.

 

 

 

2834 | 14 мар 2013

Facebook коментари

Добави коментар

1 коментар

нов коментар

Моля, влезте, за да коментирате