Месец на българката: Стефания Колева

18 мар 2013
Снимка: Фейсбук страница на Стефания Колева

Стефания Колева е българска театрална и телевизионна актриса, чиято най-известна роля без съмнение остава тази на Силвия от сериала „Тя и Той“.

Стефания Колева е родена на 29 юли 1973 година в град София. Завършва гимназия с профил английски език. През 1991 година е приета да учи в НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“ със специалност актьорско майсторство за драматичен театър, където ѝ преподава професор Дора Рускова. Година по-късно взима приравнителен изпит и се премества в класа на професор Стефан Данаилов. През 1996 година завършва НАТФИЗ и оттогава до 2007 година е актриса в трупата на Театър „Българска армия“.

От 2010 година е част от трупата на Народен театър „Иван Вазов“, като сред по-известните ѝ роли в театъра са в постановките „Много шум за нищо“ и „Сън в лятна нощ“ по Уилям Шекспир, „Илюзията“, „Комедия на слугите“, „ Красиви тела“ и „Животът е прекрасен“.

Освен в театъра, Стефания се снима и в много телевизионни реклами и участва в хитови български сериали като „Клиника на третия етаж“, „Тя и Той“ и „Женени с деца в България“. В "Клиника на третия етаж" Колева влиза в образа на симпатичната доктор Радева. В продукцията си партнира със Александър Косев, Христо Мутафчиев, Рени Врангова и Николай Урумов. В българската екранизация на „Женени с деца“ играе българския еквивалент на главната героиня Пеги - Цвети Бикова. Стефания участва също и в българският филм от 2007 година „Летете с Росинант“.

Повече за участието ѝ в сериала заедно с Юлиан Вергов можете да прочетете в нашата статия "Тя и Той" .

5113 | 18 мар 2013

Facebook коментари

Добави коментар

1 коментар

  • 2013 03 19 #1
    goro6   

    Боже,Боже, много е хубава Стефания. Ако не е ангажирана и препоръчвам такъв като мен, който я възприема като богиня.Дано е имала късмет милата!

нов коментар

Моля, влезте, за да коментирате