Месец на българката: Люси Дяковска

22 мар 2013

Люси Дяковска е българска поп певица, станала извества в цял свят с участието си в германската група No Angels.

Людмила Любомирова Дяковска е родена на 2 април 1976 година в град Плевен в музикално семейство. Майка ѝ е пианистка, баща ѝ – оперен певец, а дядо ѝ – един от най-известните фолклорни композитори. На това може би се дължи и страстта на Люси към изкуството и към музиката в частност. Още от ранна детстка възраст плевенчанката играе на сцена, а на шест години прави първата си изява в операта заедно с баща си.

На 14 години Люси, вече решила да се занимава с класическо пеене, изпява първата си песен пред публика. През 1995 година заминава за Хамбург, Германия, за да учи в специализирано училище за танци и драма. Работи в мюзикъла “Buddy”, като получава ангажимент веднага след като завършва през 1997 година.

Три години по-късно Люси участва в реалити формата Popstars, където сформира групата No Angels заедно с още четири певици. До 2003 година те имат зад гърба си златен и платинен албум, 5 издадени албума и турнета в Германия, Австрия и Швейцаря. За жалост, групата се разпада през септември същата година.

Но това далеч не е краят на кариерата на Люси. През 2002 година сключва договор за участие в световно известния мюзикъл „Котките“, след което дебютира на музикалната сцена и като солов изпълнител с песента си “Stay”. Следват безброй участия за плевенчанката в известни мюзикъли, като същевременно се изявява и на музикалната сцена. През 2007 година заедно с колежките си от No Angels съобщават, че възстановяват групата заради големия брой почитатели. В края на същата година Люси става член на журито на Music Idol 2.

 
През 2008 г. Люси представя Германия на Евровизия 2008 в Белград, Сърбия, заедно с No Angels. Песента им се казва "Disappear" и печели убедително германския финал. На финала в сръбската столица обаче нещата стоят по друг начин и групата завършва на последно място с 14 точки, 12 от тях от България и 2 от Швейцария.
 
През 2012 година Люси Дяковска участва в телевизионното шоу „Вип Брадър“ заедно с партньорката си Камелия Веселинова.
2564 | 22 мар 2013

Facebook коментари

нов коментар

Моля, влезте, за да коментирате