Елица и Стоян - на крачка от победата!

20 фев 2013

Те нямат нужда от представяне. Елица Тодорова и Стоян Янкулов са имена, които всеки българин свързва с един от най-големите български музикални успехи за всички времена. През 2007 г. във финландската столица Хелзинки дуетът зае престижното пето място на 52-ро издание на песенния конкурс Евровизия. Песента им "Вода" събра общо 157 точки от вота на зрителите. Високи точки композицията на Елица и Стоян получи от Гърция, Испания, Кипър, Унгария, Македония, Малта, Словения, Чехия, Сърбия, Португалия, Андора и още 16 други държави.

Българският финал за Евровизия 2007 беше един от най-силните. Пряка конкуренция на Елица и Стоян бяха дует Каризма, които тогава бяха на върха на кариерата си. Въпреки това, българите повярваха в потенциала на "Вода" и победата им беше една от най-зрелищните. 31376 зрителски гласа изпратиха талантливия дует във финландската столица. Подготовката за голямото събитие включи заснемането на ефектен видеоклип с режисьор Валери Милев, промоционална обиколка в Гърция и Андора и усилени и изтощителни репетиции. Всичко това даде своите плодове на сцената в Хелзинки и България получи първото и засега единствено класиране на финал.

 
Тази година Българската национална телевизия избра чрез вътрешна селекция Елица Тодорова и Стоян Янкулов за български представители на песенния конкурс Евровизия 2013 в Малмьо.  Изпълнителите приеха поканата и потвърдиха, че са съгласни да участват. При взимането на решение е надделял фактът, че Елица и Стунджи са най-успешните представители на България в конкурса. Финалът за избор на българска песен ще се проведе на 3-ти март. Композициите за финала вече са обявени и могат да бъдат чути тук. Нека пожелаем успех на талантливия дует в новото им предизвикателство!

 
3443 | 20 фев 2013

Facebook коментари

нов коментар

Моля, влезте, за да коментирате