Руши Видинлиев – една (не)залязла поп звезда

28 фев 2013

Навремето Руши разбиваше женски сърца. Днес едва шепа хора в България знаят къде се подвизава 32-годишният музикант, след като през август 2012 г. приближени на певеца създадоха Facebook страница за издирването му. Мнозина смятат, че той отмаря в луксозна къща в Кейптаун.

Каквато и да е истината, едва ли някой може да отрече влиянието, което Виденлиев имаше върху българската поп музика и култура в началото на века.

Рушен Видинлиев – Руши, добива популярност в България през 2001 година, като налага на родната сцена свой, изцяло нов стил, смесвайки поп, денс и рок музика. Дебютът си прави година по-късно, с песента „Всичко се връща“, която записва и на английски език под заглавието “Taking a Breath”. Съвместен проект с Карла Рахал, а именно парчето „Лъжи ме“, също му помага да се изстреля към върха. Следва издаването на първия му албум „От другата страна“, от който е и вечният му хит “Il Ritmo Del Mio Cuore” (в превод от италиански – „В ритъма на сърцето ми“).

Следва втори албум – „Независим“ – по който изпълнителят работи заедно с Устата, Миро Гечев и Магомед Алиев – Мага. „Независим“ излиза през ноември 2003 година и включва небезизвестните „Ти беше“ и „Хотел **“, които се радват на голяма популярност по музикалните телевизии и радиото.

Две години по-късно Руши все още се радва на вниманието на публиката и им се отплаща за подкрепата, издавайки трети албум – „Онзи“. Тук той изневерява на досегашния си стил и използва повече китари, с което засилва рок звученето. Прави клипове към “Things Are Simple” и едноименната песен „Онзи“. Но с това като че ли дните на Руши като поп звезда на българската сцена са преброени.

През 2008 г. той издава последния си албум, “Post Sleep”, по който работи с алтернативно трио Retro. Албумът, за съжаление, получава доста смесени отзиви и почти никакъв комерсиален успех. От там нататък за Рушен Видинлиев – Руши се споменава само в клюкарските и светски колонки.

Но каквото и да се случва в момента с тъмнокосия изкусител, съм сигурна, че малко са хората в България, които не си го спомнят или не са си тананикали някога негова песен.

3133 | 28 фев 2013

Facebook коментари

Добави коментар

1 коментар

  • 2013 03 20 #1
    Saule  Aspartam soldier 

    Хора, несериозно е! Гответе си домашното като си пишете материалите, как така не се знае къде е Руши, та той участва в "Цвета на хамелеона наскоро". Поне едно търсене в гугъл да бяхте пуснали!

нов коментар

Моля, влезте, за да коментирате