Българка номер едно в две ранглисти по тенис

01 мар 2013

Българската тенисистка Цветелина Николова оглави световните ранглисти по тенис за ветерани над 40 години в две категории. Пловдивчанката заема първите места в категориите двойки жени и смесени двойки на ITF.

Талантливата българка завърши начело в ранглистите и през 2012 година, за което получи специална диплома за постижението си. В ранглистата за единични играчи Николова заема престижното четвърто място.

През юли миналата година Цветелина Николова извоюва за България златен медал от Европейското първенство по тенис за ветерани. При смесените двойки в категория българката и финландският ѝ партньор Алек Арно-Хаврен спечелиха безапелационно титлата и записаха три победи в групата с по 2-0 сета. В края на 2012 година тенисистката се завърна от участие в турнира за ветерани в Южна Америка с три титли. Българката печели титлата на единично срещу южноамериканката Моника Янаги, титлата на двойки и на смесени двойки.

Следващото предизвикателство за Николова ще е световното първенство в Анталия през март. През април българката ще се пробва да защити европейската си титла на първенството на Стария континент за ветерани, което ще се проведе в София.

1731 | 01 мар 2013

Facebook коментари

нов коментар

Моля, влезте, за да коментирате