Григор Димитров на крачка от топ 30

05 мар 2013
Снимка: Youtube

Най-добрият български тенисист Григор Димитров достигна до 31-во място в световната мъжка ранглиста на тенис професионалистите. Младият талант се изкачи с две места и точковият му актив достигна рекордните 1137. На 30-то място в момента е руснакът Михаил Южни, който има само 28 точки повече от нашето момче.

Освен че е първият българин с шанс да влезе в топ 30, Григор ще е и първият, който ще бъде поставен на турнир от "Мастърс 1000". Хасковлията ще излезе на 7-ми март на турнира "Индиан Уелс".

В началото на 2011 г. Григор Димитров влиза за пръв път в топ 100 на световната ранглиста на ATP. През юни става първият българин, достигнал до финал на ATP World Tour турнир - на двойки в Ийстбърн, с партньор италианеца Андреас Сепи. През същия месец Григор Димитров става първият български тенисист, който е "поставен" в турнир на ATP World Tour. В края на 2011 г. достига рекордното 52-ро място в ранглистата на ATP. 2012 г. започва успешно за Гришо - той печели мача си срещу американеца Марди Фиш, който по това време е в Топ 10 на света, на ITF турнира "Хопман Къп". Димитров става първият и единствен български тенисист, достигнал полуфинал на ATP World Tour турнир. Прави това три пъти през 2012 г. - през юни на турнира на трева в Queens и 2 пъти в турнири на клей през юли - Бощад и Гщаад. В края на годината за първи път се изкачва в Топ 50 на световната ранглиста на Асоциацията на професионалните тенисисти ATP на рекордното до този момент за него и българския мъжки тенис 48-мо място и завършва сезона на тази престижна позиция. В края на февруари ви съобщихме, че Димитров се изкачи със седем позиции в световната ранглиста и тогава заемаше 34-то място.

2544 | 05 мар 2013

Facebook коментари

нов коментар

Моля, влезте, за да коментирате