България – непобедена в групата за Световното 2014

28 мар 2013
Снимка: Български Футболен Съюз

Националният отбор на България по футбол продължава без загуба участието си в квалификациите за Световно първенство по футбол през 2014, което ще се проведе в Бразилия. Момчетата на Любо Пенев направиха страхотен мач срещу отбора на Дания в Копенхаген и завършиха наравно с 1:1.

"Лъвовете" откриха резултата с гол на Станислав Манолев в 51-та минута. Съдията си затвори очите за нарушение с ръка на датчанина Корнелиус в българското наказателно поле минути след нашия гол, но пък видяха нарушението на Илия Миланов минута по-късно. То доведе до дузпа за датчаните, която беше реализирана от Даниел Агер. Така се стигна и до крайния резултат.  

Отборът на България остава на второ място в групата с 10 точки. На първо място с 13 точки е отборът на Италия, Чехия заема третото място с 8 точки, а датчаните са 4-ти с 6 точки. Отборът на Армения заема 5-то място с 3 точки, а отборът на Малта е последен с 0 точки.

Следващите мачове в нашата група ще бъдат от голямо значение. Дания ще домакинства на Армения и прогнозите са, че ще добави нови 3 точки в актива си. Чехия ще се изправи срещу Италия, но тук трудно може да се направи прогноза. При загуба за Чехия и победа за Дания "лъвовете" ще запазят сегашната си позиция. Следващите мачове на България ще са тежки и решаващи - четири гостувания в Италия, Малта, Армения и Чехия. Датчаните имат гостувания в Малта и Армения и ще домакинстват мачове срещу Малта и Италия. Чехия пък ще гостува на България, Италия и Малта и ще домакинства на Армения. По всичко личи, че вероятно България и Дания ще се борят за второто място в групата.

Репортаж с всички голове от мача на България с Дания:

3155 | 28 мар 2013

Facebook коментари

нов коментар

Моля, влезте, за да коментирате