Как се сгъва найлонова торбичка бързо и лесно

15 ное 2012
Снимка: foodservicechatter

Въпреки усилията да се намалят огромните количества найлон, който ни залива от всяка сергия и магазин, най-вероятно и вие имате куп торбички, които се чудите какво да правите и как да съхранявате по-удобно.


Ето една практична идея как да сгънете торбичката тип “потник” така, че да заема възможно най-малко място и лесно да може да се прибира в дамска чанта, джоб на дреха или кутия у дома, готова за следваща употреба.

1.

Най-напред, изпънете торбичката по ръбовете - включително изправете ръбовете горе при дръжките, където вероятно се е посмачкала при носенето на покупките. За да се сгъне възможно най-добре, торбичката трябва да е максимално разгладена с ръка. Сгънете я по средата.

2.

След това - сгънете я още веднъж. Сега торбичката е сгъната на четири и е приблизително с дебелината на дръжките.
Хванете я от долния ъгъл и я прегънете така, че да образува триъгълник с ръба. Обърнете триъгълника в другата посока, да равни отново с ръба.

3.

Продължавайте да сгъвате триъгълници в едната и в другата посока, докато сгънете торбичката до самия ѝ край, в основата на дръжките. След това навийте дръжките веднъж около образувания найлонов триъгълник така, че краищата им да влязат в "джобчето", което се е получило в единия му край. Приберете ги добре навътре, за да не се разгъват лесно.

Готово! Имате прилежно сгъната торбичка, която бързо можете да разтворите и да ползвате отново.

 

Снимки: Яна Косева

11142 | 15 ное 2012

Facebook коментари

Добави коментар

12 коментара

 • 2012 11 15 #1
  kopche   

  Аз, разбира се, нямам това време за такава прецизност и процедирам с торбичките по следният начин: мога да я смачкам на топка или да я навия набързо на руло, но накрая винаги я привързвамс  обикновен ластик няколко пъти, така, че да излезе всичкия свободен въздух от торбичката и да стане съвсем малка топчица която мога да побера във всеки ъгъл на дамската ми чанта.

 • 2012 11 15 #2
  Adrianiii   

  Няма да е зле да си подбирате по-добре статиите,тази  е по подходяща за 3та възраст или нещо от сорта.Кой нормален човек ще седне да мисли как да си сгъне найлоновата торбичка???

 • 2012 11 15 #3
  kristonia   

  Определено не трябва да се отделя толкова време за такива безмислени дейности. Всеки обича да е подредено и спретнато...но след като бъде нарушена границата - става налудничаво.

 • 2012 11 17 #4
  kerina   

  Този номер го знам отдавна....

 • 2012 11 17 #5
  mnikola   

  Вече не е актуално да събираш найлонови торбички,Просто не ги купувай
  В големите магазини и тези за 1 левче продават за 1,  1,5 или 2 лв сгъваеми паз чанти за многократна употреба, Удобно, практично и икономично!

 • 2012 11 18 #6
  Цонна   

  мама ги праи квадратни, ще и предам урока за триъгълните

 • 2012 11 20 #7
  Doli  ентусиаст 

  Аз пък ги правя на оригами

 • 2012 11 21 #8
  sissil1   

  Най- добре е да се помиосли как да не се иползюат наилоноюите чанти и да се заменят с употребата на многократни от натурални матеряли. Всеки който ползюа найлонова чантичка не се замисля за опазюане на природата и на нашата планета Земя.

 • 2012 11 23 #9
  nerealna_pr   

  Това с оригамито ме разби хахахах

 • 2012 11 26 #10
  Doli  ентусиаст 

  Майтапех се, и аз  ги сгъвам на триъгълници,наистина заемат по-малко място.Гледала съм как правят от найлонови торбички много сполучливи изтривалки,панери,пана,играчки.Имат доста приложения преди да се хвърлят безразборно и да се веят по дървета и храсти

 • 2012 11 26 #11
  Адриана Ангелова   

  Doli, аз пък тъкмо се зарадвах, че можеш да ни предадеш един бърз урок по оригами... :D

 • 2013 01 06 #12
  тити   

  добре е бг-даммма да контролира по-добре бълването на безсмислени статии. Прегледах и другите на авторката - няма нищо оригинално, вкл. за парфюмите. Нищо ново, нищо свежо.

нов коментар

Моля, влезте, за да коментирате