Как да засадим водни и блатни растения

16 юни 2013
Снимка: sxc.hu

Всеки любител на малки рибки се сблъсква с дилемата дали в аквариума, в който ги отглежда, виреят водорасли, или дали може да комбинира цветя и водорасли.

Трябва да знаем, че лотосът и водната лилия могат да бъдат успешно отглеждани не само в езера, но и в аквариуми. Голяма част от сукулентните растения също могат да се отглеждат на нивото на рибките. Лотосът и лилията се засаждат на дъното на аквариума – използват се предимно култивирани сортове лилии, които са с по-малки цветове, по-малка луковична система и корените опасват дъното на аквариума.

Така се създава подходяща среда за малките рибки както за хранене, така и интериорно да се чувстват добре и щастливи. За целта вие трябва да имате луковица от предпочитан от вас вид, да я поставите в мрежа, да я спуснете на дъното на аквариума и така тя ще има необходимата среда да се развива нагоре. Засаждането не е по-различно от това при езерата и изкуствените фонтани.

Сукулентните растения също могат да виреят в аквариум, но при тях засаждането е тип "тапа" или това е начин, при който самото растение плува върху изкуствена плочка над повърхността, а корените му са вътре в аквариума.

Избират се растения с плитка коренова система, за да не пречат на рибките в аквариума. Така можете да имате прекрасна гледка в аквариума и над него.

2356 | 16 юни 2013

Facebook коментари

нов коментар

Моля, влезте, за да коментирате