Най-дългокосместата котка в света стана знаменитост

30 авг 2013
Снимка: facebook.com/colonelmeowinthecity

Котаракът Полковник Мяу (Colonel Meow), хималайско-персийска кръстоска, който живее със собствениците си Ан Мари Авей и Ерик Росарио в Лос Анджелис, Калифорния, официално беше обявен за котарака с най-дългата козина в света.

Двегодишният котарак, чиято козина достига невероятните 23 сантиметра, беше признат от "Книгата на рекордите Гинес" и ще бъде включен в новото ѝ издание за 2014 г., което излиза идния месец. "Вече знаехме, че той е най-добрият котарак в света, но да бъде признат от "Книгата на рекордите Гинес" е по-високо ниво. В къщата буквално всичко е в косми, включително и ние. Имам чувството, че постоянно чистя с прахосмукачката", сподели Ан Мари.

Козината на Полковник Мяу трябва да бъде ресана по три пъти в седмицата и в тази задача се включват и двамата му собственици. Те казват, че никога не използват препарати за козината на котарака и я мият само с вода, след което я сресват.

Полковник Мау се превърна в интернет сензация, след като се сдоби със собствен сайт, страница във Facebook и канал в YouTube  който вече е посетен от над два милиона души. Козината на котарака е измерена от трима независими ветеринари, които изчисляват средната дължина въз основа на десет косъма. След това доказателствата са изпратени на "Книгата на рекордите Гинес" за потвърждаването на рекорда.

"Полковник Мау е отглеждан за слава. Зная, че пухестият котарак ще се превърне в голям хит сред читателите. Той е невероятно създание и несъмнено ще вдъхнови хора от цял свят да извадят линийките и да измерят козината на собствената си котка. Щастливи сме да го приемем в семейството на "Книгата на рекордите Гинес" и, както ще видите скоро, той е само един от многото забележителни рекордьори в новата книга", заяви главният редактор на "Книгата на рекордите" Крейг Глендей.

Новото издание ще бъде пуснато на пазара на 12 септември. Книгата излиза за първи път през 1955 г. и до момента са продадени над 120 милиона копия в над 100 страни. 

Ето и едно от забавните клипчета в YouTube канала на пухкавата знаменитост.

/БГНЕС

2058 | 30 авг 2013

Facebook коментари

нов коментар

Моля, влезте, за да коментирате