5-звезден лукс за домашни любимци

24 дек 2013
Снимка: D Pet Hotel

За много хора решението да не споделят живота си с някой домашен любимец е свързано с големите главоболия, които се появяват в мига, в който решат да мръднат някъде извън дома си за по-дълго време. Започват молби към приятели, уговорки с роднините да минават да оставят храна и да почистят, ровене в интернет за така наречените pet-friendly хотели (такива, които приемат и животни) и какви ли не други притеснения и тревоги. Ето защо на бял свят се появяват хотелите за домашни любимци. 

Първоначално едва един-два, днес хотелите за домашни любимци толкова са се разпространили и развили, че към тях вече се прилага и традиционното оценяване на човешките хотели – от 1 до 5 звезди. От еднозвездните може да се очаква задоволяване само на базисните нужди – хигиена, храна и разходка веднъж дневно, а петзвездните предлагат огромно разнообразие от просторно лично пространство, органична храна, занимания и дейности за животното, дори различни СПА процедури. По-добрите хотели поставят в основата си не толкова покриване на нуждите за оцеляване – медицинско обслужване и храна, колкото индивидуалния подход към всеки гост, идващ от разбирането за различния нрав и специфични нужди на любимите същества.Е, на някои места границата между „достатъчно“ и „прекалено“ доста се размива – като например в Холивуд, където миналото лято отвори врати един от считаните днес за най-луксозни и изискани хотели за домашни любимци – D Pet Hotel. Животните, които отсядат там, се транспортират от дома им до хотела с порше или ламборгини, разполагат със своя собствена огромна стая (за сравнение – другите хотели говорят за просторни индивидуални клетки), оборудвана с огромно легло, DVD плеър и плазмен телевизор, салон, SPA център с услуги като „педикюр“ и третиране с определени масла за лечение на суха козина, както и с фитнес за кучета с кучешка пътека за ходене. Налични са и шофьорски услуги, ако кучето има определени седмични занимания, на които трябва да бъде водено и не бива да изпуска, както и бутикови магазини за най-различни аксесоари. Храната се приготвя от професионален главен готвач и включва огромно разнообразие и възможности за избор – кафяв ориз със зеленчуци, агнешко, пилешко и други.

У нас през последните десет години също се създадоха хотели за домашни любимци. Някои от тях приютяват основно само кучета и котки, а други приемат и по-екзотични животни – змии, костенурки, зайчета. Тяхната популярност все повече нараства, право пропорционално и на всички други услуги и продукти, които се създават в грижа за домашните животни.
 

2088 | 24 дек 2013

Facebook коментари

нов коментар

Моля, влезте, за да коментирате