Пет цъфтящи цветя за красив дом

18 сеп 2012
Снимка: .sxc.hu

В домовете на оправните домакини можете да видите много красиви неща, подредени с вкус и любов. Но това, което придава живот на стаята, са цветята.
Има няколко цъфтящи стайни растения, които не са капризни и не изискват особени грижи, а могат да направят стаите уютни дори и в мрачните зимни дни.

Жасмин

Жасминът е с дребни листа и малки, бели, ароматни цветчета. Цъфти през зимата и стаята, в която го разположите, ще стане любимо място на семейството.
Грижите за него са прости – нуждае се от повече светлина, за да може да цъфти обилно. Светлината не трябва да е директна, така че до прозорец с ефирни пердета е идеалното място за него.
Полива се умерено.

Бегония

Това цвете се нарича и „малка роза” поради факта, че цветовете му приличат на рози.
За да ви радва с цветове, тя се нуждае от светлина и умерена влажност (поливането е на всеки 3 дни през лятото и 7 дни през зимата).

Примула

Примулата е разноцветна и с аромат, напомнящ фрезия. Не е претенциозна към поливане и място. Идеална е за кухни, защото поддържа факторите на околната среда (мирис и влажност на въздуха) в норма.
Цъфти в края на зимата, затова се смята за цвете на пролетта.

Гардения

Едно от най-красивите цветя. Малко претенциозно, но си заслужава грижите. Много обича водата, затова се полива почти всеки ден, а през лятото се оросяват и листата. Обича мека вода и топло слънчево място.

Азалия

Цъфти през есента, до края на зимата. Обича средни температури и поливане с престояла вода (за да се изпари хлорът). Оросява се веднъж на ден, а в големите горещини – и два пъти. Ако се пропусне оросяването, от високата температура листата се сбръчкват и окапват.

Това са само част от цветята, които могат да направят дома ни по-приятен. Достатъчно е да отделим само няколко минути за тях и те ще ни се отплатят с красота и чист въздух в жилището.

6145 | 18 сеп 2012

Facebook коментари

нов коментар

Моля, влезте, за да коментирате