За имотите, фотографията и нелепостите в този бизнес

08 ное 2012
Снимка: sxc.hu

Независимо дали продавате или купувате имот, дали го давате под наем или го наемате, няма как да не опрете до интернет.

Там  е пълно с обяви за продажба, наем и пр. Разбира се, като четете обява за даден имот, искате да видите снимки и да прецените дали въобще ви интересува, за да не се разхождате по безсмислени огледи.  Ако пък продавате, ви се ще да не бъде представен зле или оскъдно в мрежата. По една или друга мистериозна причина, българските сайтове са доста лаконични в публикуването на снимки. Ако, обаче, вие сте тези, които продават или отдават под наем, може да се примолите на брокера си да представи имота ви в сайта си с хубави снимки. Ако решите да си направите снимките сами, съобразете се с някои неща, за да не изпаднете в нелепа ситуация и да намалите драстично шансовете си за успешно свършена работа.


Давам ви няколко примера за не особено адекватно представяне на имоти. Така че, мислете и не бързайте, когато подготвяте представянето на дома си за интернет. Снимките, които даваме като пример, умишлено не са от български сайтове.
 

И така, ето и импровизираната класация:

1. Даже и да сте страстен ловджия, тази декорация надали ще ви допадне. Очевидно собственикът на този дом много се гордее с хобито си. Ако не смятате да пробутате трофеите си на новите купувачи или наематели, не наблягайте много на тях.2. Чудесна къща, но не би било зле личното пространство на домашния любимец да си остане за него. Даже и кучето ви да не иска да продавате къщата си и да ви прави подобни номера, опитайте се да го издебнете и да снимате двора без подобни детайли.

3. От тук разбираме, че на брокера му е бая топло и е достатъчно близък на двойката, която предлага имота си на пазара и която търпеливо изчаква фотосесията да завърши в спалнята. Професионална работа!

4. Странно е да запушиш камината със семейното легло, но още по-странно е да не се сетиш да поразтребиш. Освен всичко това, става ясно, че предлагащата имота пуши и има бебе. Какво ли още може да се научи от тази снимка?!

5. Избягвайте да документирате подобни подобрения в домовете си. Ако нямат проблем с падащи телевизори върху краката си докато спят, обикновено хората се плашат от такива гледки.6. Всеки си има трески за дялане, но може би за снимка, чиято цел е да продава, би следвало тази плашеща романтика да се поразтреби. Ако имате такива сантименталности из къщата си, прибирайте ги преди да снимате.7. Хубаво е да прибирате бельото си. Не предизвиквайте мними потенциални купувачи да идват на „оглед”, но не на къщата.8. Независимо за колко артистични намирате себе си и колко обичате куклите си, не забравяйте, че правите снимки, за да продадете или отдадете под наем имот.9. Ако се опитвате да заснемете гледката, отворете прозореца. Ако брокерът ви го прави по този начин, уволнете го веднага!10. Това, че не използвате душ-кабината, а предпочитате да си посядвате в банята си е ваша работа. Не споделяйте странностите си със света.


 

Снимки: hookedonhouses.net

2345 | 08 ное 2012

Facebook коментари

нов коментар

Моля, влезте, за да коментирате