За зимата, дървото и къщите

08 яну 2013

Като повечето хора по света, ние, българите, обичаме дърво в къщите си. Особено през зимата. Уют, дърво, вино, камина... Чудесно!

 У нас масово се използва дървото, но сякаш ни липсва фантазия по отношение на това, какво може да се направи с него. Най-смелите неща, които му причиняваме, са цветен лак или боя. Тук не става дума за пари. За малко пари можете да творите, както намерите за добре. Разбира се, има значение каква е дървесината, но даже с така популярния чам също можете да постигнете чудеса. Не са нужни особени познания по въпроса – това е дърво! То е търпеливо и носи на бой, така че опитвайте да го обработвате и променяте, както решите. Няма да ви се разсърди – то вече е отсечено от някой друг.

Къщата, която ще видим, се намира високо във Френските Алпи. Основният материал е дърво, а дизайнът е повече от великолепен. Напълно сливаща се с красивата природа, къщата е сгушена удобно в планината и гледа право към красивия Монблан.

Построена е през 1870 г. и е възстановена от белгийския декоратор Лионел Жадо по поръчка на собствениците, чиято основна цел е била да запазят духа на миналото, но същевременно да имат всички възможни удобства в напълно екологичен дух.

Абсолютно разнебитената къща е била реновирана в продължение на две години, като пространството е било прекроено в съответствие с нуждите на собствениците. Вилата е на две нива, с високи тавани и огромни прозорци.

Декорирана е с вещи от различни култури – Африка, Азия и Европа, купувани от антикварни магазини. Интериорът спокойно би могъл да е както на селска къща, така и на изтънчен нюйоркски лофт.


Технология и екология са си подали ръка в този забележителен проект.

Насладете се на красивата вила и може би ще ви дойде някоя идея по отношение на дървото.  А възможностите в това отношение наистина са безкрайни.

Снимки: http://www.onekindesign.com

5082 | 08 яну 2013

Facebook коментари

Добави коментар

4 коментара

 • 2012 12 27 #1
  тинтири   

  Уникална!

 • 2012 12 28 #2
  Carmela Biscuit   

  На мен пък цялата тази еклектика ми бие на кич.
  А уютът се е изгубил някъде между опорните греди и
  огромните отворени пространства :(

 • 2013 01 14 #3
  Check Please   

  Единственото хубаво нещо в тази вила е че е във Френските Алпи. Останалото е от зле по-зле.

 • 2013 02 08 #4
  TrixyM   

  Дървените орнаменти и въобще дървото винаги е придавало домашен уют. Разбира се, ако не прекаляваме smile

  Въпреки, че със сигурност е едно да отидеш във впечетляваща вила и друго- да живееш в нея

нов коментар

Моля, влезте, за да коментирате