За въображението, природата и спокойствието

26 яну 2013

Много от нас имат къща или място някъде извън града. Други нямат, но това е тема на съвсем различна статия, която би трябвало да се публикува в раздел „Лични финанси”.

Връщаме се към т.нар. „зелени имоти”. Ако сте от хората, които отказват да се подчинят на масовата крещяща липса на вкус, върлуваща из българските строителство и интериор, тук може да намерите някоя и друга свежа идея. Природата е водещият елемент в тези къщи. Както е казал великият Франк Лойд Райт: „Аз вярвам в Бог, но го наричам Природа”...

Великолепна къща във френската провинция, принадлежаща на художник. Времето сякаш е спряло, а добрият вкус е във всички детайли. Симбиозата между сътвореното от човешка ръка и природата е очевидна и успешно постигната. Ето един чудесен пример за съчетание на старото с дискретно поднесения лукс и съвременна техника.

снимки:home-designing.com

Ако пък си падате по по-предвидимите и популярни форми, вижте този вариант. В Испания, на 40 км от Барселона, се намира тази уютна и спокойна къща. Реновирани в сегашния си вид, постройката и дворът предполагат отпускане и същевременно пълни удобства. Връзката между природа и интериор е лека и ненатрапчива, като използваните материали и цветове са умело подбрани.

снимки: homebunch.com

Ако сте от хората, за които достъпът до природата трябва да е максимално директен, това е добър вариант за вас. Артистично декорирана каравана, потънала в зеленина, с чудна гледка и спокойствие за работа. Самият собственик е ландшафтен архитект, което обяснява избора му. Корковият под, приятните цветове и леката метална закачка са в пълен унисон с изключително практичните шкафове, които са навсякъде и побират много. Подвижни кухня, спалня, кабинет и природа – какво му трябва повече на човек?

снимки:onekindesign.com

Както и да подходите към провинциалните си имоти, най-важното е, когато сте там с приятелите, семейството си или сами, да се чувствате добре и да си почивате. Всичко, което ви кара да отпускате съзнанието си и ви позволява да избягате от ежедневието, е повече от желателно. Не плащайте данък „мнение” на нищо и никого! Това важи за всичко.

4981 | 26 яну 2013

Facebook коментари

нов коментар

Моля, влезте, за да коментирате