За така разпространените маломерни кухни

30 яну 2013
Снимка: decoholic.org

Кухнята е едно от най-важните помещения в един дом. Независимо дали е самостоятелна, или е под формата на бокс, това е мястото, където задължително трябва да се чувстваме удобно и приятно.

 Тук ще разгледаме малките пространства, определени за целта, защото широките и просторни почти всеки може да обзаведе без особени затруднения.

Както вече споменахме, най-важното за една кухня е да ви е уютна и удобна. Когато нямате достатъчно място, трябва да приложите доста изобретателност и трикове, за да оползотворите всеки квадратен сантиметър. Не просто да натъпчете някакви неща вътре, а да вложите мисъл и артистичност, така че да направите едно малко бижу.

Използвайте различните цветове, за да разделите визуално пространството. Съобразете се единствено и само с конкретното помещение или ъгъл – не обръщайте внимание на шаблоните, които се леят от страниците на най-различни списания. Когато става дума за интериор, истината е, че правилата са си само ваши. Мислете как е най-добре да разположите шкафовете, мивката и печката си така, че да ви е удобно, а не да се чудите как ще се обърнете и къде ще си ударите крака или главата.

Ако помещението е цяло, може да продължите плота по-ниско и под прав ъгъл като маса – защо не?! Не забравяйте, че в една кухня мястото винаги е недостатъчно, така че импровизирайте – тигани по стената, подходящи стойки за подправки и вина, рафтове и т.н.

Друго много важно нещо е осветлението. Добре подбраното и обмислено осветление може да направи кухнята ви не само визуално много по-голяма, но и да улесни значително работата ви в нея. Да не говорим, че носи уют и радост за окото.

17893 | 30 яну 2013

Facebook коментари

Добави коментар

1 коментар

  • 2013 02 20 #1
    Марни   

    А когато сте на квартира... Тогава импровизациите са единственото, което ви остава.
    Не обичам импровизациите - те са временно решение и означават,  че основният проблем никога няма да се разреши... Може би точно затова вече съм "цар" на импровизациите...

нов коментар

Моля, влезте, за да коментирате