Зелената кухня – новият моден писък от Ню Йорк

09 апр 2013

Представяте ли си пресните ви подправки да растат само на една ръка разстояние от печката в кухнята ви? Точно това бе показано за първи път на Шоуто по архитектура и дизайн в Ню Йорк миналата седмица.

 

Новият моден писък идва от компанията за озеленяване EcoWalls и големия производител на американски кухненски уреди Miele. Той представлява вертикални пана на стената, в които растат истински подправки. Могат да се сложат между вградените електроуреди. За любителите на здравословния живот се предлагат и билки, и ароматни треви.

Освен на стената, американските дизайнери са предложили и компромисен вариант от маса, на която има сандъчета с екопродукти. Тя се поставя като остров в средата на кухнята. Идеята е домакинята да има подръка пресните подправки, от които се нуждае. Самите електроуреди са незабележими, защото са скрити под дървени пана.

Това е нов сегмент от американския дизайн, който е много модерен последните години. Популярен е сред високообразованите млади хора, които мислят „зелено”. Става въпрос за цели живи пана, които се слагат по стените в стаите на дома и по външните фасади.


Скритите под дървени плоскости електроуреди са незабележими.


По-модерен вариант на зелената кухня.

4748 | 09 апр 2013

Facebook коментари

нов коментар

Моля, влезте, за да коментирате