Как една електростанция се превърна в най-скъпото жилище в Манхатън

29 апр 2013
Снимка: onekindesign.com

Улица Лафайет в Сохо, Ню Йорк.

Една от сградите, бивша електростанция от 19 век, е превърната в дом от холивудския режисьор Маркъс Ниспел и семейството му. Купувайки постройката през 1996 г., майсторът на хоръра напълно преобразява мястото, което към онзи момент е арт галерия. Влага много време и усилия, за да постигне неповторим интериор. Това е най-скъпата жилищна площ, която можете да наемете не само в Манхатън, но и в цял Ню Йорк. Тук много звезди снимат клиповете си (например, видеото на Бионсе към парчето "Halo".

Много от оригиналния вид на мястото е запазено – тухлените стени, стоманените греди, част от прозорците, медните тръби по височината на стълбището.

С влизането си веднага виждате прозорец, зад който има синя вода и който е монтиран директно на една от стените на  вътрешния басейн, така че още от вратата сте наясно дали някой плува в момента. Басейнът е дълъг близо 12 м, дълбок около 2,5 м и има още две витрини, които гледат към всекидневната.

Всекидневната е огромна и се осветява от 4-метрови прозорци. Височината на тухлените стени е 7 м.

Кухнята е правена по поръчка, като основно тук ще видите бетон, стомана, хромирани повърхности. Рамката на камината във всекидневната, както и ръчно изработените каменни мивки и плочи по пода в банята са антики, внесени от Франция и купени от един манастир там.

Терасата на покрива е на площ от 86 кв.м и е превърната в спокоен зелен оазис, разкривайки великолепна гледка към Ню Йорк.

Ако имате път натам и се разходите по Лафайет, огледайте се за този особен дом. Ако не, гледайте филмите на Ниспел и вижте как се правят милиони. После се сетете за тази къща и за това как се инвестира умно. Ако сметнете, че няма да се справите с правенето на милиони и тяхното харчене – сипете си една ракийка, сложете си една туршийка и се усмихнете!

1714 | 29 апр 2013

Facebook коментари

нов коментар

Моля, влезте, за да коментирате