Нямате пари да си построите къщичка в прованса? Направете си бунгало!

18 апр 2013
Снимка: onekindesign.com

Не всички можем да си позволим масивно строителство, но пък имаме парченце земя някъде из провинцията. Ако е така, пробвайте с бунгало. Защо не? Даваме ви тази идея, вие решете какво да я правите. При всички положения, гледката е приятна, а мисълта за максимално опростена почивка сред природата е достатъчно привлекателна.

Миниатюрната къщичка всъщност се отдава под наем и се намира в Олимпия, Вашингтон, в пролива Пюджит. Площта е около 10 кв.м, а второто ниво, което представлява миниатюрна спалня, е на площ от около 5 кв.м. Има и малка тераска, която гледа към красивия пролив. Всичко друго е природа и красива гледка. Какво му трябва повече на човек?!

Входната врата е от кедър, а общата стая е със сводести тавани, облечени в дърво. Спалнята е разположена над кухнята, килера и банята, като до нея се стига със стълба. Две капандури и единадесет прозорци осветяват бунгалото и осигуряват достъп до чудесната гледка отвън. До един от прозорците има уютно кътче за четене с красиви възглавници и великолепна гледка. Мечта!

В това малко пространство разполагате с електричество, отопление (камина от неръждаема стомана), топла вода (бойлер), печка с два газови котлона, малък хладилник и други екстри. В двора има огнище и столове с маса. Каквото и да решите да добавите – зависи само от вас и желанията ви. Може пък да решите да си направите екологичен плувен басейн.

Какъвто и да е бюджетът за направата на едно такова бунгало, няма как да доближи този за една къща, макар и малка. Ако искате да разгледате процеса на построяването му в детайли, вижте тук www.baysidebungalow/sneak-peeks.

Така че, помислете за „онова място в онова забутано село, дето май е земеделска земя...”, което имате, но стои празно, и действайте. Няма да съжалявате, това поне е сигурно. Романтика, потънала в красива природа– чудно!

6319 | 18 апр 2013

Facebook коментари

нов коментар

Моля, влезте, за да коментирате