Нямате достатъчно място у дома? Организирайте вещите си.

28 май 2013
Снимка: onekindesign.com

В един дом никога не стига мястото, независимо колко е голям той. Какво е решението на този досаден проблем? Организирайте добре вещите си. Бъдете изобретателни и се опитвайте максимално да улесните живота си. Предлагаме ви няколко идеи, които може и да ви свършат работа в борбата с хаоса.

                                       

1. Ако искате да се справите с проблема „хаос”, периодично изхвърляйте, дарявайте или  продавайте всичко, което не сте използвали или носили през последната 1 година. Това е добър метод да се спасите от излишните вещи, които явно не са ви необходими и надали ще ви потрябват някога. След „чистката” започнете да организирате оцелелите вещи и дрехи. Ще се учудите с колко място ще се сдобиете. Ние сме жени, така че деликатно и дискретно можем да организираме „изчезването” на някои неща, за които останалите членове в семейството надали някога ще се сетят, но пък настоятелно отказват да изхвърлят.

                                       

2. Архивирайте прибраните вещи. Нещата, които не използвате често, съвсем спокойно могат да бъдат прибрани по подходящия начин, но така, че да можете да ги намерите лесно, ако случайно ви потрябват. Същото важи и за сезонните дрехи, одеяла, играчки и какво ли още не. Използвайте вакуумни чували или кутии, но слагайте опис на тях. Вакуумните чували са великолепно спасение от прах и разни буби, които обичат да съсипват любимите ви вълнени дрехи и одеяла.

 

3.  Използвайте кутии и кофи, за да прибирате най-различни предмети, създаващи хаос. Детските играчки са добър пример. По този начин си осигурявате бързо справяне с проблема и лесно разтребване, като от друга страна имате ясна идея кое къде се намира.

4. Закачалките са важна част от реда в дома ни. Колкото повече закачалки имате, толкова по-малко дрехи, шалове, шапки, чанти и какво ли още не ще ви се мотаят нелогично в дома. Закачалката е велико изобретение – използвайте го. Разбира се, направете го естетично и обмислено.

5. Обувките също трябва да си имат място, а не да се трупат на камари в коридора – често срещано явление с доста неприятно въздействие върху сетивата ни. Дали ще бъдат кутии, кошници, рафтове – няма значение. Важното е всеки да си знае мястото за обувки и да си отговаря за него.

6. Всички имаме най-различни документи, сметки, разписки и куп други бумаги, които е задължително да организираме веднъж завинаги. Използвайте най-добрата и удобна система за вас самите. Отново прибегнете до кутии, шкафове, папки или каквото ви хрумне, но така, че когато нещо ви потрябва, да знаете къде би трябвало да се намира.

7239 | 28 май 2013

Facebook коментари

нов коментар

Моля, влезте, за да коментирате