Най-романтичните къщи в света. Част първа

16 окт 2012
Снимка: mccormickinteriors.com

Господ/Дяволът е в детайлите, беше казал някога някой.

Казват, че домът на човек отразява характера му. Как ще обзаведем къщата или апартамента си е изцяло наше решение, но в океана от стилове и течения в архитектурата и интериорния дизайн става все по-трудно да се плува. Едно нещо обединява домовете, в които ще надникнем сега, и то е романтиката.  Въображението и личния почерк са друга отличителна черта на тези лични пространства. Не само цената, но добрият вкус и собствен стил са най-важното, за да притежаваме това, което наричаме „дом”.

 

Непоправимите романтици със сигурност ще намерят по нещо за себе си в тази импровизирана „класация”.

 


1. Великолепна къща, построена през 2000г. в Санта Барбара, Калифорния. Усилията на собственичката и дизайнер, Пенелопи Бианки, са очевидно насочени към френския прованс, патината, антиките, изкуството и съвсем не на последно място - природата. В същото време се забелязва присъствие на стилове, материали и предмети от целия свят и всевъзможни култури. Всичко това - на едно място и в пълна хармония.

Тук сякаш времето е спряло и най-ценното нещо е спокойствието.
Градината, разположена на достатъчно голяма площ, за да впечатли всеки смел собственик на имот, изглежда дива и естествена. Разбира се, това е резултат на много работа от страна на собственичката, която е създала перфектния „хаос” така, че естествената среда да привлича даже и дивите обитатели от района. 
Постройките са едноетажни, с високи тавани и обгърнати от пълзяща зеленина. Подовите настилки и керемидите са ръчно правени. Патината играе решаваща роля за това пътуване във времето. Отделно от основната постройка има къща за гости, гараж, детска къщичка, езеро с къщичка за патици, артистичен курник и стая без прозорци, плаваща в зеленина отвън и отвътре. Интериорът се отличава със собствен стил и е истинско предизвикателство даже за най-големите романтици. 
Детайлите навсякъде са зашеметяващи, стилни и говорят за изключителен вкус, познание и безкомпромистна увереност. Бъдете смели!

    снимка:http://www.businessinsider.com
businessinsider.com

2. Лятна къща на брега в Кънектикът. Била е собственост на Кетрин Хепбърн, която  е наричала това място „рай”. Построена е през 1939 г., а през годините там са прекарвали много време знаменитости като Спенсър Трейси и Хауърд Хюс. Самата Хепбърн е направила модела и е следяла изпълнението с голяма прецизност. Макар и реновирана, къщата все още носи онзи романтичен дух, с който актрисата е била прочута. В колониален стил, със собствено пристанище и частни плажове, къщата е идеалното романтично скривалище. Френски прозорци осигуряват естествена светлина в цялата къща; камини и фантастична гледка във всички посоки дават усещане за уют и същевременно свобода. 

снимка:http://blog.luxuryproperty.com
luxuryproperty.com

3. А сега, няма как да пропуснем и тази на най-чаровния и харизматичен представител на Холивуд. Копие на испанска хасиенда от 19 век, тази семпла и изчистена романтична къща е принадлежала на великия Кари Грант. Намира се в Палм Спрингс. Актьорът е живял 20 години в нея.
       
hookedonhouses.net , luxuryproperty.com

Галерия

6016 | 16 окт 2012

Facebook коментари

Добави коментар

1 коментар

нов коментар

Моля, влезте, за да коментирате