Спалнята, ах, спалнята!

30 юли 2013
Снимка: onekindesign.com

Спалнята е мястото, където е важно да се чувствате спокойни и отпуснати. Тук започва и свършва денят ви, така че направете всичко възможно това да е най-тихата и спокойна стая в дома ви. Дали предпочитате уютен, изискан, шикозен или някакъв друг стил, е въпрос на личния ви вкус. Колкото хора, толкова и различни идеи. Всичко, което ви кара да се отпуснете и да се чувствате в свои води, е добре дошло в декорацията на това помещение.

Цветовете могат да бъдат най-добрият ви приятел. Използвайте ги смело и навсякъде. От чаршафите на леглото, през различни мебели и аксесоари, до стените. Освен боите, използвайте и тапети за някои от стените или за всички, разбира се. Тапетът на една или две от стените ще ви позволи чудесна игра с цветовете. При добра комбинация с боята, нанесена по останалите стени и тавана, ефектът може да е наистина много добър.

Умелото боравене с цветове може да превърне спалнята ви в райско местенце с неповторима атмосфера. Не забравяйте, че смелостта е много хубаво качество, но все пак премисляйте добре комбинациите. Не бързайте. Но даже и да установите, че нещо, което вече сте направили, не ви допада, няма страшно. Просто го променете.

Чудесен начин да вкарате собствен стил е да обърнете внимание на таблата на леглото. Съвсем спокойно може да си направите табла сами. Пригодете за целта най-различни неща – от най-обикновени дъски, през огледало, до красива черга. Въпрос на въображение и вкус. Една красива табла, съчетана с няколко предмета или постелки в същия цвят, безспорно ще промени стаята.

Хубаво е да имате лампа до главата си – на нощното шкафче или на стената. Освен че ви позволява да четете вечер спокойно, тя е и прекрасен аксесоар. Поставете я така, че светлината да е мека и да пада под подходящ ъгъл, когато четете.

Възглавниците също са чудесно допълнение към интериора на спалнята ви. Изберете форми и цветове, каквито ви допадат. Ушийте си калъфки в подходящи тонове и разцветки. Спалнята ви ще грейне.

Пердетата са важен елемент от интериора ви. Изберете материи и цветове, които ви допадат. Обърнете внимание на плътността на дебелите пердета, тъй като те ще ви осигурят нужния сумрак сутрин. Никой не обича да се събужда от светещото в очите му слънце, колкото и да го обича, така че помислете и за това, докато сте още в магазина.

И отново да подчертаем, че няма стриктни правила – важното е да сте доволни и да се чувствате добре в спалнята си. Именно затова някои от идеите, които ви предлагаме на снимките, са доста смели, но целта е да се вдъхновите. За какво иначе са идеите?! Успех, мили дами!

3773 | 30 юли 2013

Facebook коментари

нов коментар

Моля, влезте, за да коментирате