Bike стил у дома

09 ное 2013
Снимка: Gagitta

Излишно е да казвам, че велосипедистите са специална група хора. За придвижващите се с колело то не е просто превозно средство. Велосипедът е вид религия. Философия. Начин на живот. Той е и приятел, помощник, другар, обгрижван е с внимание и нежност, също както стопаните се отнасят към обичан домашен любимец.

Веломаниаците се опитват да го интегрират навсякъде в живота си – тениски с негови изображения, ключодържатели, аксесоари, бижута, портмонета или други сувенири с байкове в умалени размери.

Една от най-последните хрумки – вкарването му в интериора на дома, намери особено широко приложение и одобрение. Дори и хора, които не са фенове на тази „байк религия“, оцениха красотата на създаваните творения. Да ги видим:

Части от байковете се използват за създаване на разчупени и различно изглеждащи аксесоари за дома. Оказва се, че от гумата на всяко едно колело става прекрасен часовник – без каквито и да било нужни допълнителни елементи или украшения – само с две стрелки и часовников механизъм.

Други елементи, като волана, идеално се превръщат в свещници или лампиони.

Оказва се, че едно от най-честите приложения на байка в интериора е като рафтче на стената. Вариациите в този случай са неизброими, според въображението и останалия интериор. Резултатите наистина радват окото.

Целият байк може да послужи и за нещо много полезно – като закачалка например. Е, реално използваемите и практични части са рамката и волана, на които закачате дрехите на закачалки, но допълнението им – останалата част от колелото, е естетическата.

Вместо крачета на масата или мивката може да се използват както само гумите, така и цялото колело. Резултатът е наистина нестандартен вид, който веднага прави впечатление на околните. Коментарите: „Яяя, колко оригинално!“ и „Ех, как не съм се сетил по-рано за това!“ са неизбежни.

Най-запалените фенове направо вграждат колелото в най-различни части от дома. Излишно е да споменаваме, че вграждането има много силен символичен характер.
Приложенията на частите на байка, както и на целия байк в интериора продължават да растат. В България те също започват да се използват – не само у дома, но и на обществени места.

2743 | 09 ное 2013

Facebook коментари

нов коментар

Моля, влезте, за да коментирате