Токио вече се подготвя за Коледа със златна елха

27 сеп 2013

До Коледа остават три месеца, но ако искате да украсите хола си по най-ефектен начин, добре е да започнете да пестите още отсега.

Защото само хората с най-дълбоки джобове биха си позволили блестящата коледна елха, представена в Япония. Универсалният магазин Такашимая в Токио показа елха за един милиард йени (6 милиона паунда). Коледното дърво има златни клони, украсени с топчета, чайници и свещници, също изработени от ценния метал, а на върха му е поставена златна звезда.

За да се прибави и малко празничен цвят, елхата е украсена и с червени играчки, гирлянди и цветя. Коледното дърво беше показано в рамките на изложба на златни изделия в Токио, която се провежда тази седмица.

Охранител стои на пост до елхата, така че никой да не може да си направи ранен коледен подарък, вземайки си някоя от скъпите играчки. Коледното дърво не е единственият експонат за милиони йени. Двойка златни китайски лъвове, тежащи 80 кг, се оценява на 6 милиона паунда, а 1,8-килограмов златен дракон струва 27,5 милиона йени (171 000 паунда).

/БГНЕС

1432 | 27 сеп 2013

Facebook коментари

нов коментар

Моля, влезте, за да коментирате