Покривните прозорци - едно добро решение за таванското помещение

28 яну 2013
Снимка: sxc.hu

Хората, които живеят в къща, често превръщат своите тавански помещения в ателиета, кабинети или спални. За съжаление, светлината в тях е доста оскъдна и за това мисля, че вариантът с покривните прозорци е едно добро решение за таванското ви помещение.

Много е важно при избора на такъв прозорец да знаете, че задължително трябва да си купите и обшивка, защото без нея няма как да се монтира този прозорец. Те са два вида - за битумни и плоски керемиди, в зависимост от вашия покрив. Другото, за което трябва да помислите, е какъв да е стъклопакетът - обикновен или енергоспестяващ. Също така трябва да изберете с какво отваряне искате да са вашите прозорци, с излаз към покрива тип „капандура" или не.

Аксесоарите към прозореца се купуват отделно, вие решавате дали да се спрете на сенник от външната страна, или различни видове щори от вътрешната страна. Ако искате в помещението да има много светлина, е хубаво да монтирате прозореца си по-високо и с югоизточно разположение, така то ще е огрявано от слънцето през деня. Ако се спрете на този вариант, трябва да поръчате вашите прозорци с електрическо управление на отваряне и затваряне.

Сенник или вътрешна щора?

Сенниците се монтират от външната страна на прозореца, те могат да са свалени или вдигнати изцяло. Вътрешните щори дават повече възможности за регулиране на светлината. Има много модели с различен дизайн и характеристика, които можете да съчетаете с интериора в помещението, включително и с различни мотиви от анимационни герои, ако сте решили да се спрете на варианта за детска стая. Щорите като модели са: ролетни, венециански и затъмнителни. С тях можете да контролирате притока на светлина и топлина в помещението, както и да намалите разходите си за ел. енергия.

Покривните прозорци са едно наистина добро решение, ако сте решили да направите своите тавански помещения обитаеми. Аксесоарите към тях създават уют и топлина.

Надявам се да съм била полезна в избора на прозорци за вашия покрив.

3078 | 28 яну 2013

Facebook коментари

нов коментар

Моля, влезте, за да коментирате