Семеен хороскоп: Какъв е той в гнева си

10 яну 2013
Снимка: sxc.hu

Няма семейство, в което да няма спорове и разправии. Но докато някои бързо се сдобряват и си живеят щастливо, при други нещата всеки път стигат едва ли не до развод. Дали хороскопът няма да ни помогне да разберем как се държат представителите на различните зодиакални знаци в своя гняв и обида?

Овен

В трудните ситуации темпераментният и несдържан Овен настоява за незабавно изясняване на отношенията. В такива случаи е по-добре да се изправите срещу него и да му дадете възможност да се изкаже. Не отдавайте голямо значение на неговия натиск и агресивност – в момент на стрес това е по-скоро начин да изпусне парата и по-бързо да изглади отношенията, а не признак за лошо отношение към вас или силна обида.

Телец

Телецът е много търпелив, стреми се да избягва конфликтите и винаги се надява, че може да успокои ситуацията без обсъждане, затова често си дава вид, че нищо не се е случило. Но ако един Телец започне да проявява недоволство, това означава, че търпението му е към края си. Леката обида можете да премахнете с ласки и загриженост, но по-сериозните проблеми трябва да се обсъдят, макар меко и деликатно.

Близнаци

Близнаците при най-малката неприятност, в това число и семейна, гледат да се измъкнат, да се скрият, да превключат и да започнат да се занимават с нещо друго, стараейки се да не мислят за проблема. Затова при завръщането си те може и да не помнят за предишните разногласия. Ако това не се е случило, старайте се да изяснявате отношенията си с представителя на тази зодия спокойно, логично и аргументирано.

Рак

Ракът е много чувствителен и уязвим в семейните спорове. На неговото здраве и настроение могат да се отразят даже мислите и чувствата на близките му хора. Затова трябва да се обръщате към него много внимателно. Най-добре е да разрешите проблема, преди той да разбере какво се случва. Безполезно е да изяснявате отношенията си с един Рак чрез разговори – той много по-добре възприема езика на тялото и чувствата, отколкото строгата логика на разума.

Лъв

След кавгата оскърбеният или обиден Лъв гордо се отдалечава или започва да се държи студено и официално. При наличие на разногласия говорете с него много спокойно, без да изпадате в истерия. Не губете чувството си за собствено достойнство и избягвайте обидите, защото рискувате просто да престанете да съществувате за него. Запазете спокойствие, колкото и да ви е трудно.

Дева

Девите често страдат от понижено самочувствие, затова приемат като оскърбление даже най-малката забележка. Когато обсъждате с тях конфликтна ситуация, подбирайте много внимателно думите си. И непременно първо убедете Девата в доброто си отношение към нея и чак тогава много внимателно разяснете причините за временното си недоволство.

Везни

Ако сте обидили някого от зодия Везни, най-доброто начало на сдобряването са подаръците, бонбоните и цветята, а след това – романтична вечеря в ресторант. Напълно е подходяща и уютна семейна вечеря със свещи и други романтични атрибути. Говорете им за любов, рецитирайте стихове. Везните няма да се цупят дълго.

Скорпион

Скорпионите често сами провокират семейни спорове, без да разбират дори какво вършат. Просто те се чувстват най-комфортно в конфликтни ситуации, затова инстинктивно се опитват да ги създават. Да се живее с тях не е лесно, а изясняването на отношенията е безполезно. За подобряването на атмосферата в семейството помагат само съвместните енергични занимания като спорт, ремонт, общ труд или активен секс.

Стрелец

Когато е обиден, Стрелецът става рязък, даже жесток, но това, за щастие, не трае дълго. Безсмислено е да помните старите обиди, така или иначе той ги е забравил. Да се живее с него не е трудно – достатъчно е да се вълнувате от неговите работи и да му разказвате интересно за своите. Но не спекулирайте с добрите му чувства и не се възползвайте от добротата му – той няма да ви го прости.

Козирог

Козирозите обичат да човъркат в душата си и могат дълго да преживяват семейните проблеми, подбирайки наум възможните варианти за помирение. В същото време те изглеждат напълно отсъстващи и равнодушни. Трябва да обсъждате семейните проблеми с Козирога от позицията на наблюдател, а не като участник в конфликта, да разговаряте спокойно и ласкаво. На агресията той ще отговори само с агресия.

Водолей

В конфликтна ситуация Водолеите са винаги непредсказуеми: или се затварят в себе си, или настояват за откровен разговор, или лекомислено иронизират по повод на сериозни проблеми. Ако трябва да поговорите сериозно с тях, по-добре изчакайте момент, когато не са склонни да се шегуват. Разговаряйте възможно най-разумно, по възможност без да проявявате други емоции, освен приятелските.

Риби

Макар че Рибите са много чувствителни и раними, те са защитени от битовите несгоди чрез умението си да се затварят в себе си. Лесно е да бъдат обидени, но и мирният живот с тях също не е труден. Те с готовност се отзовават на ласките и приветливите погледи. Умеят да бъдат безметежно спокойни и щастливи, когато човекът до тях е спокоен и щастлив.

12570 | 10 яну 2013

Facebook коментари

Добави коментар

3 коментара

нов коментар

Моля, влезте, за да коментирате