Как влияе зодията на здравето

28 сеп 2013
Снимка: sxc.hu

Хората имат склонност да се обръщат към зодиите за много аспекти от живота като например: любов, работа, личностно развитие и дори здраве. Счита се, че всяка зодия има свои слаби страни в здравословен аспект – т.е. по-уязвими органи, и тази статия цели да ви запознае с тях. Всеки сам може да направи заключение дали твърденията изложени по-долу са валидни за него, или не.

Овен 

Много често представителите на тази зодия се оплакват от силно главоболие, мигрена, нарушения на съня, световъртеж и проблеми със зъбите. Обикновено, когато се разболее, овенът стиска до последно, което може да доведе до усложнения на една обикновена настинка например. За тях е препоръчително да наблегнат основно на профилактиката на заболяванията, като каляват организма си с тренировки и подходяща храна. 

Телец

Телците са предразположени към УНГ инфекции и проблеми с жлезите с вътрешна секреция. Основният им недостатък е, че рискуват прекалено много със самолечението и отиват на лекар само когато положението стане нетърпимо. Освен това психическите бариери на телците са слаби и при продължително психическо натоварване може да настъпи срив. 

Близнаци

Нервната и дихателната система са най-уязвимите места при близнаците. Огромният им преразход на енергия създава стрес, който може да ги повали на легло. Белите им дробове също са много уязвими (може да се каже, че говорят прекалено много и затрудняват дейността им). Крайниците също страдат от енергичната природа на Близнака, който просто не може да стои на едно място.

Рак

Стомахът и храносмилателната система са слабото място на раците. Всички знаем за тяхната пословична чувствителност, затова съвсем не е странно, че когато се опитат да се преборят с чувствата си и настъпят вътрешни противоречия, започват да се оплакват от проблеми с храносмилането, подут стомах, гастрити, колити и дори язва. Друг фактор, който води до стомашните проблеми е, че раците трудно се разделят с хора, вещи и... храна.

Лъв

Когато Лъвчетата си поставят цел, тя трябва да бъде постигната, без оглед на изразходваната енергия или вредите, нанесени на организма. Те са толкова целеустремени, че забравят да се хранят, да си почиват и дори да спят. Това води до проблеми с гръбначния стълб и сърдечносъдовата система. Освен това, много често Лъвовете прекъсват лечението си, просто защото "нямат време за губене".

Дева 

Пословичната любов на Девите към реда ги кара да организират всяка секунда от времето си, но вътрешният им часовник понякога е на друго мнение и това може да бъде причина за проблеми с храносмилателната система. Представителите на тази зодия са най-застрашени от хипохондрия, защото самата мисъл, че нещо със здравето им не е наред, може да ги извади от релси.

Везни

За Везните е важен вътрешният баланс. Ако той бъде нарушен, дисбалансът може да прерасне в здравословен проблем. Везните са застрашени от болести, свързани с бъбреците и пикочния мехур, затова е добре да се отнасят с повече внимание към тези органи и най-вече да се пазят от простуди в тази област. 

Скорпион

Няма да бъде изненадващо, ако кажа, че за здравето на Скорпионите важна роля играе и сексуалността – ако сексуалният им живот не е на ниво, това се отразява на цялостното им здравословно състояние. Като цяло проблемите най-вече са свързани с половите органи и отделителната система. 

Стрелец 

Казват, че причините за болестите на стрелците започват с "пре" - преяждане, преумора, препиване и др. От органите им най-често страдат черният дроб и седалищният нерв, но като цяло са предразположени и към проблеми със сърдечносъдовата система и гръбначния стълб.

Козирог

Костите, зъбите и ставите са най-уязвимите места в тялото на Козирозите, затова трябва да бъдат особено внимателни и да подбират храна, богата на калций. Най-честите диагнози са артрит, проблеми с коленете и остеопороза. Представителите на тази зодия не обичат да се доверяват на лекари, затова често прибягват до самолечение. Препоръчва се здравословна храна, витамини и минерали, за да се избегнат сериозни проблеми.

Водолей 

Водолеите имат непредсказуема природа, винаги са в движение и произвеждат идея след идея. Според астролозите обаче, ако не успеят да намерят време да релаксират, този ритъм на живот може да доведе до сериозни проблеми с кръвоносната система като разширени вени и отоци на крайниците. Освен това са предразположени и към артрит, сърдечносъдови проблеми, астма и алергии.

Риби

Управляващата планета на рибите е Нептун, за която се смята, че управлява лимфната система и стъпалата. Всъщност много болести започват тъкмо от стъпалата. Рибите са идеалисти и ако претърпят провал, това за тях е смазващо. Могат да настъпят проблеми с имунната система, което ги прави уязвими за редица други заболявания. Тайнствената природа на Рибите ги кара да крият всичко от останалите, затова не очаквайте от тях да споделят, ако имат здравословни неразположения.

Нека уточним, че статията по никакъв начин не твърди, че представителите на определена зодия ще се разболеят от изброените заболявания. Този материал има за цел да ни запознае със слабите ни места  според астрологията. Независимо дали вярваме или не, винаги е хубаво да се грижим за здравето си – както за физическото, така и за психическото. 

4305 | 28 сеп 2013

Facebook коментари

нов коментар

Моля, влезте, за да коментирате