Животното на моя знак

07 дек 2013

Много хора обичат да носят бижута с камъните на своя зодиакален знак. Счита се, че те носят щастие, късмет, явяват се проводници на космическа енергия. А защо да не завъдим и животното на своя знак? Все пак живите същества са много по-ефикасни от някакви си там камъни, нали?!

Овен

Ама разбира се, Овенът може да се сприятели с Козирога и да заминат заедно на село, да косят трева, да стрижат овце... А от тяхната вълна да си изплетат пуловери, чорапи, шалове и ръкавици. Тогава звездите определено ще останат доволни.

Телец

Следвайки примера на Овена и Козирога, Телецът също трябва да се отправи някъде сред природата. Да, миловидното и вечно преживящо създание – кравата, е точно това, което лекарите препоръчват на Телеца! Без съмнение, той ще достигне космически баланс, ако редовно пие млякото на своя любимец и го храни със собственоръчно окосено сено.

Близнаци

Нека Близнаците не се обиждат, но тяхното космическо животно е маймуната. Тя е толкова любознателна, неспокойна, общителна… и куп още черти, присъщи на тази зодия. Вземете си шимпанзе и то ще ви донесе зодиакално щастие! А може би не, кой може да знае, когато Близнаците са толкова непредсказуеми…

P. S. Звездите предупреждават и препоръчват на особено буйните Близнаци плюшен заек, костенурка или ленивец за уравновесяване на характера. Но ако желаете да развиете близнашкия си потенциал пълноценно – по-добре си вземете макак или шимпанзе.

Рак

Няма нищо по-добро от раци с бира! Ъ-ъ-ъ…, аз нищо лошо нямах предвид... Е, добре, добре, само бира, а раците нека да останат живи. Раци, разходете своите любимци, ако можете. И най-важното – не се поддавайте на изкушението да превърнете зелените раци в червени!

Лъв

Може би Лъвът не би отказал да си има собствен цар на животните, но нали разбирате… Затова е добре да се ограничите с котка. Подберете я внимателно, желателно рижа на цвят, абисинските идеално подхождат за целта. Може и шарена, с гъста козина и упорит нрав. По-добре не я хранете с "Уискас", а с нормална, калорична храна – сурова риба, мишки, давайте ѝ редовно и валерианче. Не я галете срещу козината.

Дева

Ако животното за Лъва е котката, то за Девата това е кучето. Много Деви обичат пудели и болонки, но най-вече по-големите кучета: овчарка, дог, нюфаундленд. За девойките Деви са по-подходящи милите джобни кученца. Във всеки случай Девата се нуждае от куче както за да поддържа космическия киселинно-алкален баланс, така и за собствено удоволствие.

Везни

Символът на Везните е гущерът. Впрочем, това се отнася и до останалите рептилии. Може да си вземете терариум с гущерче. Може даже да си завъдите малко крокодилче във ваната. Всякакви там хамстери и морски свинчета жално ще изстенат и нервно ще пушат отстрани.

Скорпион

Заради отровния му и мерзкопакостен характер много хора навярно биха желали да подарят на Скорпиона змия като символ на неговия космически звяр, но не, Скорпионът има възможност да докаже своята ексцентричност и да си вземе истински скорпион – за завист, страх и ужас на околните. Рядко се среща Скорпион, който да се бои от змии, паяци и скорпиони, затова той бързо се научава да общува със своя любимец, да го гали с пръст по хитиновата черупка и даже да се разхожда с него сред хората, предизвиквайки ужас. И правилно - нека се плашат! Щом се страхуват - значи ви уважават!

Стрелец

Стрелецът е кентавър – получовек,полукон. Затова за тях коне, коне и още веднъж коне. Да ги яздят, да общуват, да се грижат за тях, да ги глезят с бучки захар… За да не се прекратява контактът с конете, Стрелецът може да се присъедини към Овена, Телеца и Козирога в тяхното преселение към село.

Козирог

Животното на рогатия Козирог е… Как мислите? Ама, разбира се, че коза! Затова най-оптималното решение за този знак на Зодиака е да се пресели да живее на село, по-близо до природата, тревите и козите. Тук може да глези и да се любува на любимата коза, да я пасе, да я дои и да си играе с малките козлета.

Водолей

Водолей – това е знакът на въздуха, идеите, душата и целеустремеността. Водолеят може да се сравни с орел, който вечно витае в облаците, но без да губи връзка със земята (всъщност, зависи, на когото както провърви). Домашен орел – това е страхотно, всички приятели ще позеленеят от завист! Но ако там, където живее Водолеят, орлите не са особено разпространени, то по-добре е да си завъди канарче или, в краен случай, вълнисто папагалче. Поне ще има с кого да си говори в дългите зимни вечери.

Риби

Самият Космос повелява Рибите да си завъдят сродници. Колкото по-голям е аквариумът, колкото повече и по-разнообразни са рибките, толкова по-добре. Това е красиво, по законите на фън шуй и изобщо облагородява пространството. Освен това, съзерцанието на бавния и спокоен живот на рибите успокоява не само самите Риби, но и техните близки и гости. Но най-важното е да не забравяте да чистите аквариума. Ако успеете да преодолеете мързела си, ще преминете на съвършено нова космично ниво на духовно съвършенство, за което толкова много мечтаете дълбоко в душата си.

5171 | 07 дек 2013

Facebook коментари

нов коментар

Моля, влезте, за да коментирате