Хороскоп на диетите.Част 2

20 сеп 2012
Снимка: .sxc.hu


ЛЪВ
Като истински хищници, Лъвовете обожават месото във всичките му вариации. Трябва да отбележим, че тези големи котки са твърде неравнодушни към сладкишите и калоричните деликатеси.
Меню: Колкото може по-малко сол. Всички „лъвски” заболявания се дължат на солта и месото. Белият хляб и бонбоните рязко повишават кръвната захар. Месото трябва да не е тлъсто – пилешко и пуешко. И все пак, без да забравяме за пристрастието на Лъвовете към месото, особено внимание трябва да отделим на плодовете – пресни и сухи. От зеленчуците за предпочитане са доматите (най-добре – чери), чушки и патладжани под всякакви форми.  Любимите маслини – също да! Както никой друг, Лъвовете обичат разкоша, затова от време на време им е необходимо да се глезят с деликатеси като хайвер или необичайни екзотични плодове.
Диета: Всеки вариант на белтъчната диета при условие, че има разтоварващи дни, в които не се забранява пиенето на сокове или киселомлечни напитки.

ДЕВА
Девите са истински фанатици относно здравето като цяло и храненето в частност. Но има едно „но”... Пристрастието на Девите към сладкото и тестените храни вредят на фигурата и храносмилането им.
Меню: За Девите е препоръчително лакто-ово вегетарианството (когато се допуска консумирането на млечни продукти и яйца) или разделното хранене с обикновени и прости продукти. Въглехидратите под формата на макарони и хляб не са забранени, но да не са придружени с мазни и лютиви сосове. Особено здравословно за стомаха на Девите действат ябълките и листните зеленчуци в неограничени количества.  А лютивата и трудносмилаема храна трябва да се избягва – затова е по-добре да се готви в тенджера под налягане.
Диета: Ето на кого е противопоказно (и то категорично!) да отслабва, защото е подложена на нервно изтощение, коварно и крехко. А нали от състоянието на уязвимата ? нервна система зависи и общото състояние на червата? 

ВЕЗНИ
Везните, като истински естети, не на шега се увличат от вкусния външен вид на блюдата. Сред „подводните камъни” в менюто на Везните са излишествата от сладко и солено.
Меню: Първо правило: никакви солени риби, кисели краставички, особено нощем! Правило второ: да не се пълни стомахът с всичко, което ви попадне под ръка. По-добре изяжте една ябълка, отколкото да се натъпчете с троен сандвич. Поради склонността към съдови заболявания, на Везните се препоръчва много касис. Идеалната закуска е овесени ядки или житни кълнове. Струва си да се откажете от пикантните и лютиви храни – по-добре разнообразете блюдата с изискани сосове и витаминозни салати.
Диета: Главната и съставка може да се замени с една дума – „минимум”. Тоест, може да похапвате всичко, но в много малки количества. Използвайте правилото за „трите хапки” – нали най-голямо наслаждение получаваме от първия и последния залък. А компенсация за лекото чувство на глад ще стане изисканата обстановка и чувството за хармония в процеса на хранене.

СКОРПИОН
Жените, родени под този знак на Зодиака са много придирчиви към чинията си – даже добрият апетит не може да ги накара да ядат какво да е. Освен това за Скорпиона е важно да почувства вкуса на храната, откъдето идва и пристрастието към различни кухни, особено тези, които изобилстват от подправки и видове пипер.
Меню: Както е известно, това, което е в повече, не е полезно. Затова на Скорпионките – любителки на гастрономични изненади - им се налага да се ограничават в дегустацията на различни национални кухни (оптимално е да се установят на 1-2) и кулинарни изкушения. Пристрастието на Скорпиона към екзотичните блюда може да доведе до нарушение на обмяната на веществата. Млечните продукти са полезни само в ограничени количества, а да се поглезите може с морски дарове и рибни деликатеси.
Диета: Никаква диета не може да им е от полза, ако няма да чувстват вкуса на храната. Не си струва да се експериментира с различни кухни, защото на този знак подхожда тази кухня, с която е свикнал от детството. За да отслабне, на Скорпиона му е необходимо ежедневно да употребява колкото може повече кисело-млечни продукти, в това число извара и суроватка. И, естествено, плодове: портокали, мандарини, грейпфрути, лимони, ябълки, кайсии и дини.
 

2697 | 20 сеп 2012

Facebook коментари

нов коментар

Моля, влезте, за да коментирате