Хороскоп на диетите. Част 3

20 сеп 2012
Снимка: .sxc.hu

СТРЕЛЕЦ
Пленителните Стрелци предпочитат да си похапнат не само вкусно, но и доволно. Те са много подвижни и спортни натури, но някои от тях забравят за това, потапяйки се напълно в работата. По тази причина, променяйки начина си на живот, те започват да се отпускат и бързо натрупват излишно тегло. Освен това, Стрелците имат цели две слаби места – бъбреците и нервната система. И едното, и другото изискват грижливо отношение. Но основният проблем за Стрелеца е неправилният прием на течности.
Меню: Изключете от менюто си пушените храни. Сосовете, подправките, солта и захарта да са в минимално количество. От месата ви се препоръчва нетлъстото свинско, което е добре да замените със соя. Но пък зеленчуци и зелени подправки – копър и целина, може да използвате на воля. И още – старайте се да  употребявате само варени храни, не печени. Начело на менюто си поставете млякото, пресните зеленчуци и плодовете. И не забравяйте да въведете ред в приема на течности – употребявайте минерална вода. Една-две бутилки на ден и доброто самочувствие е гарантирано.
Диета: Основно правило – не яжте и не пийте нощем.

КОЗИРОГ
Странно, но перфекционистките – Козирози практически не се замислят за здравето си и често подлагат организма си на различни изпитания за издръжливост. Ако са заети с нещо, могат напълно да забравят за храната. Затова, когато в работата настъпи затишие, могат да си позволят да си отядат. Естествено, това веднага се отразява на храносмилането им (запек) и на фигурата.  
Меню: Обмяната на веществата при Козирозите е бавна и ленива. Също имат проблеми с костната система. Затова е необходимо да включат в менюто си колкото може повече киселомлечни храни, риба, яйца и масло, които помагат да се активира витамин D. Те се отличават с недобро храносмилане, затова преди хранене не им е забранено да пият нещо стимулиращо като малко червено вино. И закуската е просто задължителна!
Диета: Ако Козирогът забележи няколко излишни килограма или сантиметри, той веднага започва да се бори с тях, често с варварски методи. Гладуването им е противопоказно. Най-добре е да си организират веднъж седмично разтоварващ ден и да заключат хладилника след 18.00 часа. Тайната на избавлението от излишните килограми се състои в пречистването на организма. Добър ефект дават банята, сауната, а така също и билковите отвари.

ВОДОЛЕЙ
Дамите, родени под този знак, са най-големите любителки на сладкото и най-малко замислящи се над килограмите си. Те започват да търсят ефективни методи за отслабване само тогава, когато вече не могат да облекат любимите си дрехи. За щастие, на Водолея не му трябват големи усилия, за да се избави от излишните килограми, достатъчно е да регулира разхода и приема на калории.
Меню:  Не повече от половин блокче шоколад или парче торта дневно. Чай и кафе е добре да се пият без захар. Месо – само бяло, печена риба. Вместо масло – растителни мазнини. Вместо захар – мед. Затова пък мляко, ориз, макарони, зеленчукови салати – колкото душа иска.
Диета: Желателно е веднъж на полугодие да се „прочисти” организма, минавайки на кашо-плодово-зеленчукова диета в течение на една седмица. За да не се мъчите с диети прекалено често, обядвайте не по-късно от 15.00 часа и не вечеряйте по-късно от 19.00, като нощем не си позволявайте нищо повече от чаша сок или кисело мляко.

РИБИ
Не трябва да се мисли, че жената–Риба е вяла и безинициативна. Това наистина е най-творческият знак! Но обмяната на веществата при тях е наистина забавена и това е неоспорим факт. Рибите са най-склонни към алергични прояви, преумора и натрупване на излишни килограми.
Меню: То при Рибите отразява техния знак – те са лакоми за всички морски дарове, изискани и не особено, като морско зеле и водорасли. Налага се да се откажат от консервите, острите подправки и мазнините, особено в големи количества.  Забравете за пържените храни и сосовете. Полезни са зърнените (особено ориз) продукти, богати на желязо и фосфати: грозде, ябълки, орехи и нарове. 
Диета: Достатъчно ви е да се придържате към обикновените гастрономични правила: да се закусва, да се обядва добре, а вечерята да се сведе към минимум. При това се старайте да се въздържате от пирувания даже и по празници. Не е зле да помислите за едноседмична диета, състояща се от каши, варена риба и зеленчукови салати.
 

3054 | 20 сеп 2012

Facebook коментари

нов коментар

Моля, влезте, за да коментирате