Класически опушен грим в кафяво

30 окт 2012
Снимка: Адриана Ангелова

Лесен и неангажиращ грим. В този си вид е подходящ за срещи и вечерни излизания. Ако замените черното с кафяво или използвате малко по-светли цветове, би бил идеален и за през деня в офиса.

Не се стряскайте от многото четки, които съм използвала. С тях всичко се получава много по-бързо и лесно, но в действителност всяка една може да се замени с друга или дори с обикновен апликатор за сенки.

1.Преди всеки един грим обичам да нанасям база за сенки. Тя помага на сенките да залепнат по-добре за клепача и да не се размазват и събират в гънките на кожата. Някои бази правят и цветовете значително по-наситени и плътни.

2.След това нанасям основния цвят върху цялата подвижна част от клепача, но без да стигам съвсем до вътрешния ъгъл на окото. 

3.Около вътрешния ъгъл на окото слагам съвсем светли сенки. Те отварят и озаряват погледа. Също са и добър трик, ако очите ви са твърде приближени - по този начин оптически ще ги раздалечите едно от друго. Тъмният цвят във вътрешните ъгли пък, напротив - прави раздалечените очи да изглеждат по-събрани.

4.В основата на веждите полагам от същите светли сенки. Ако използвате една и съща четка за всичко, то по-добре е да размените местата на стъпки 2 и 3 със стъпка 1, за да започнете първо с най-светлия цвят и след това да преминете към по-тъмен.

5.Вземете сенки с 2-3 тона по-тъмен цвят и ги нанесете във външния ъгъл на окото и в сгъвката на клепача под формата на обърнато V. Не навлизайте твърде навътре. Нека тъмните сенки да останат само във външната 1/3 от вдлъбнатината на клепача (червените стрелки могат да ви послужат за ориентир). Движете четката напред и назад по контура, за да стане равномерен и добре прелят.

6.От същия цвят сенки полагаме и плътно под долните мигли, но без да стигаме до вътрешния ъгъл на окото. Нека там остане достатъчно от светлия цвят, който нанесохме по-рано.

7.С чиста пухкава четка прелейте добре всички цветове. Движете четката напред - назад като съвсем нежно я докосвате до клепача. Ако натискате твърде силно, вместо плавно да прелеете цветовете, просто ще ги смесите и ще се изгуби ефектът от използването на различни сенки. Същото може да се получи и ако четката ви е прекалено твърда.

8. Нанесете мек молив във външната половина на окото, над горните мигли. Аз избрах черен, но ако искате по-мек и не толкова  драматичен ефект, можете да използвате кафяв.

9.С твърда четка разнесете молива, за да омекотите линията и да се получи опушен ефект. Можете преди това да топнете върха на четката в малко сенки с цвета на използвания молив. Така опушването му става по-лесно и по този начин го запечатвате.

10.Ако искате още по-драматична визия, можете да нанесете молив/очна линия/кхол и във водната линия на окото.

11.Завършете със спирала за мигли.

Крайният резултат:

 

29788 | 30 окт 2012

Facebook коментари

Добави коментар

19 коментара

 • 2012 10 31 #1
  Бубето91   

  Винаги, ама винаги съм се чудела как точно да се гримирам като хората дето се казва. Това е първата статия, която е обяснена наистина стъпка по стъпка, всяко действие е снимано и илюстрирано и мисля, че ще се науча най-после да се гримирам сама. Благодаря!!

 • 2012 11 01 #2
  ФЕЯТА   

  Благодаря,наистина детайлно и полезно обяснение, а и резултатът е чудесен.

 • 2012 11 02 #3
  ginbay   

  Твоите статии винаги са ми били полезни. Мисля, че вече започвам да го докарвам грима, който искам да постигна. Трябва ми още доста практика, но ще се получи.

 • 2012 11 02 #4
  Адриана Ангелова   

  Благодаря ви, дами. smile

  Радвам се, че съм била полезна. Предстоят още много публикации с фото-уроци за грим, подробности за видовете четки и употребата им, различна информация за козметични продукти и доста други неща

 • 2012 11 03 #5
  vkolcheva1967   

  Има няколко подробности ,които не са написани.
  1.За подобен грим жената не трябва да има хлътнали очи.
  2.Черен молив се слага на лигавицата на окото само,ако гримиращият се има големи очи.
  3.Трябва да има леко нюансиране в задната част на окото.
  4.В основата трябва да има светъл тон,защото иначе окото ще изглежда твърде уморено.

 • 2012 11 03 #6
  Адриана Ангелова   

  vkolcheva1967, благодаря за коментара. Наистина е ценно да се упоменат тези подробности.

 • 2012 11 04 #7
  .:.Stef.:.   

  Наистина страхотно описано грим, стъпка по стъпка, разбираемо! Благодаря и на авторката, и на потребителката vkolcheva1967, наистина са от значение и тези неща (при мен, например, черен молив вътре на клепача много смалява очите и при опушен грим избягвам да слагам).

 • 2012 11 04 #8
  Radina   

  А от къде мога да си купя тази пухкава четка за преливане на цветовете? И каква точно трябва да е тя?

 • 2012 11 04 #9
  Адриана Ангелова   

  Именно четката за преливане е най-важната за целия грим. Всичко друго може да се направи лесно и с апликатори, но хубавата преливаща четка е незаменим помощник.
  Такива има на много марки. Кои по-скъпи, кои по-евтини...  Разгледайте из козметичните магазини и си подберете според възможностите.
  Важното е да не е плоска и жилава, а обла и мекичка, косъмът да не боде, да е равномерно подрязан и да не се скубе.

 • 2012 11 04 #10
  Линда Денева   

  Много хубав грим

 • 2012 11 06 #11
  petinka5   

  Обожавам опушения грим, но напоследък забелязвам горните си клепачи по- отпуснати и ефекта не е същия. Ползвам предимно близки до телесния цвят меки тонове за да замаскирам умората (но за вечерен грим не бих се справила). Споделете трикове как да смекчим тези недостатъци на отпуснатият очен контур.

 • 2012 11 06 #12
  Адриана Ангелова   

  petinka5, през идната седмица ще има фото-урок за паднал клепач, в който ще бъдат описани различните трикове за визуалното му “повдигане”.

 • 2012 11 07 #13
  mimi_msm   

  Супер много ми хареса. Никога не съм си слагала сенки, защото не мога а сега мисля че с вашите уроци ще се справя отлично. И моят клепач е паднал и ще чакам с интерес фото урока.

 • 2012 11 08 #14
  2142   

  И на мен много ми хареса фотоурока,още днес ще го приложа,Благодаря много

 • 2012 11 08 #15
  drebosa4ko  colourful 

  Каква е база за сенки е използвана?

 • 2012 11 12 #16
  Sassie  V.I.P. 

  страхотен грим! поздравления!

 • 2012 11 26 #17
  Адриана Ангелова   

  drebosa4ko, в този конкретен случай съм използвала NYX HD Eyeshadow base. От всичко, което съм пробвала до момента (а то не е малко) най-много ми допада тази база. Много лесна за нанасяне, с приятна текстура, увеличава наситеността на цветовете и удължава живота на грима наистина осезаемо (над 10-12 часа без никакви забележки). За съжаление, в България не се предлага тази марка и се налага да си я поръчвам от ebay. Излиза около 12лв с доставката и количеството е достатъчно за поне година ежедневно използване.

 • 2013 01 14 #18
  bennysys   

  Статията Ви е просто страхотна. От години не съм си слагала сенки сама, а днес с Вашите инструкции се гримирах и се получи много добре!!! Успех на сайта, много е интересен!

 • 2013 08 09 #19
  GodaiVa   

  Какви сенки си ползвала тук?

нов коментар

Моля, влезте, за да коментирате