Бърз ефектен грим

04 дек 2012

Дами, представям ви един много бърз и лесен грим, а в същото време наистина ефектен. Особено подходящ е за наближаващите празници.

 

Да започваме!

1. След като сте нанесли любимата си база, оформете с бели сенки (мат или перлени, няма значение – ще седи добре и с двете) крилце към края на веждата и излезте малко над подвижния клепач. За почистване на контура и създаване на по-остър ъгъл на крилото, използвайте мокра кърпичка или напоена с дегримьор клечка за уши. Може да се направи и с коректор, ако вече сте нанесли фон дьо тен.

2. Над белите сенки нанесете тъмносиви перлени. Формата на горното крило ще зависи от формата на очите ви. Леко прелейте цвета отгоре и отдолу, като отдолу може да се върнете с белите сенки и да запълните, ако сте отнели част от цвета.

3. Следвайки долния край на белите сенки, изтеглете ново крило с черна очна линия. В този случай използвам течна. Сякаш с нея е най-лесно и бързо, особено за начинаещи.

4. Изтеглете от средата на окото към края и свържете с другата опашчица и запълнете. Тук изцяло зависи от вас дали ще останете с черната очна линия или ще добавите и малко цвят.

5. Реших да добавя синя очна линия с блестящи частици. Тъй като не е достатъчно пигментирана за самостоятелно използване, винаги за основа слагам черна.


6. Остава само да сложите любимата си спирала и молив на горната водна линия. Долната реших да оставя чиста. Гримът би се комбинирал чудесно с червено червило, идеално за студения сезон.


 

8556 | 04 дек 2012

Facebook коментари

Добави коментар

6 коментара

 • 2012 12 04 #1
  WomanBerry  Добронамерена и честна 

  Трябва да направиш един фотоурок за нанасяне на очна линия... Стъпка по стъпка - с точки, примерно, които се свързват... Моляяяя smile Правиш я идеално!!! На мен лично с гел и четка ми е най-лесно да рисувам, но никога не мога да постигна толкова тънка и перфектна линия! :(

 • 2012 12 06 #2
  valeia   

  С гел и четка няма как да стане толкова тъничка линията, освен ако не работиш с наистина много дребна четка. Ще направя един фото урок и ще има стъпка по стъпка с течна и с гел линия.. Поне ще покажа начина, по който я правя аз. А много зависи и от самата консистенция на гела, ако е по-гъстичка и суха, линията трудно се прави тънка и чиста.

 • 2012 12 10 #3
  Lexy110   

  Страхотен грим!Поздравления

 • 2012 12 12 #4
  ves_sv   

  Прекрасен грим! Моля, бихте ли предложили подходящи цветове за бледа кожа и светли синьо-сиви очи. Благодаря ви.

 • 2012 12 13 #5
  totonela   

  как слагате очната линия?от слепоочието към носа или обратно?

 • 2012 12 16 #6
  valeia   

  Благодаря Ви!

  ves_sv за такива прекрасни светли очи, цветове които най-много ще помогнат за подчертаване на погледа са топлите сенки - кафяви тонове, златисти и т.н. Аз лично съм на мнение, че не трябва да се ограничаваме, а да носим това което ни харесва. Стига, разбира се, да е обмислено. Не се препоръчва да се слагат сенки с цвета на очите, но понякога има и много красиви резултати дори тогава. Прегледай идеите за грим на Адриана, мисля че ще ти допаднат!

  totonela, първата линия за опашката винаги я изкарвам навън. Има случаи в които като довършвам крилото отгоре плъзвам четката отвън навътре. Всеки обаче с времето си намира най-лесния начин за него. Успех!

нов коментар

Моля, влезте, за да коментирате