Как да нанасяме очна линия

06 фев 2013

Знаете ли, че можете да слагате очната линия по различен начин според ефекта, който искате да постигнете, и за да подхожда по-добре на формата на очите ви?
Ще ви покажа няколко варианта, които се надявам да ви бъдат полезни.


Ако сте напълно начинаещи в слагането на очна линия, ви препоръчвам да започнете или с много добре подострен молив, или с очна линия с писец (наподобяваща маркер). Ако се спрете на очната линия с писец и търсите да закупите такава,  задължително огледайте формата на писеца. Той трябва да е заострен (колкото по-тънък е към върха, толкова по-голяма възможност имате да направите деликатна и тънка линия). Гледайте и да е подвижен, за да е по-лесно и леко нанасянето върху нежните клепачи. Добрата пигментация на линията също ще ви спести излишно драскане и разтягане по клепача, докато се опитвате да направите плътна и черна линия. Най-важното при първите ви експерименти за идеална линия е да сте спокойни, да не бързате и при самото нанасяне да не дърпате и опъвате клепача (ще си докарате преждевременни бръчки).
Да започваме!

1.
Ако очите ви са малко по-раздалечени, използвайте този вариант за слагане на очната линия.
Винаги започвайте с много тънка линия, близо до миглите. След това изграждайте формата, която желаете. Тънко нанесена линия може лесно да се удебели, а вече дебелата трябва да се изтрива и коригира, което е по-трудно. (най-лесно е с клечка за уши, напоена в добър дегримьор).
При раздалечени очи линията е най-добре да бъде малко по-удебелена във вътрешната част на окото, както е показано на снимката.

 

2. За да създадете илюзия за овални очи или да подчертаете повече вече такива, най-дебелата част на линията трябва да бъде в средата на окото.

3. Ако очите ви са по-близко разположени и искате да създадете илюзия, че са по-раздалечени, нанесете очната линия върху целия горен клепач, като във вътрешния ъгъл линията е най-тънка и постепенно се удебелява към външния край на окото.


4. За да създадете ефект на по-кръгли очи, нанесете тънка линия и на долния клепач. Линиите трябва да са тънки във вътрешните страни на окото и да се удебеляват към края. Имайте предвид, че този тип на нанасяне може да смали оптически очите.


5. За „по-отворен“, събуден и свеж поглед, не подчертавайте долния клепач. Нанесете очната линия само на горния, а във водната линия нанесете бял молив или молив с телесен цвят. Ще забележите разликата моментално.

 
6. Поставена по този начин, очната линия е идеална за през деня.  Изтеглете мъничка опашка във външния край на окото.


7. Така изтеглена опашка е идеална за вечерно време. Не си спестявайте повечко спирала и ако желаете, дори изкуствени мигли. Този грим на очите позволява да сложите и някое по-смело червило. Акцентът ще е върху червилото, но и очите ви ще бъдат подчертани, без гримът ви да изглежда прекалено тежък.

 

 

 

Ако очите ви са по-малки, избягвайте тъмните очни линии. Може да се сложи тъмна очна линия, но много тънка и възможно най-близко до линията на миглите. Наблягайте на светли очни линии. Във водната линия също сложете бял или телесен молив. Не очертавайте с черно.  Дори сенките за очи нека са основно светли. За опушен грим, най-тъмният цвят нека бъде във външния ъгъл и само там.

Надявам се да ви е било интересно и да сте научили нещо ново. Най-важното е да се чувствате красиви и комфортно в собствената си кожа.

41622 | 06 фев 2013

Facebook коментари

нов коментар

Моля, влезте, за да коментирате