Как да направим перфектна очна линия

14 мар 2013

Надявам се тези кратки уроци стъпка по стъпка да са от помощ на всички начинаещи, които изпитват затруднения с нанасянето на очна линия. Това са начините, по които аз нанасям линиите и за мен те са най-лесни и удобни. С времето е много възможно и да изградите по-лесна за вас техника, но вземете тези съвети и започнете от тях.

Нанасяне на ТЕЧНА ОЧНА ЛИНИЯ

1. Започнете, като изтеглите линия навън. Определете наклона ѝ по долната водна линия или я насочете към края на веждата. Друг вариант е с черен молив да направите мъничка точица, която да е вашият „пътеводител”.

2. От средата на горната линия започнете да правите къси линийки в посока „навън”. Изтеглете и свържете с долната част на опашката. Вече имаме нещо като триъгълник. Когато правите очна линия, винаги се старайте линиите ви да са възможно най-тънки и близо до миглите. Ако желаете да е по-дебела, винаги може да изградите формата.

3. Единственото, което остана, е да запълним триъгълника и сме готови.

Нанасяне на очна линия с ГЕЛ, МОЛИВ или ПИСЕЦ 

1. Както и при течната очна линия, първо изтегляме навън долната част на опашката. Ако работите с гел и скосена четка, обърнете внимание как държа четката. При работа с гел винаги е хубаво след потапяне в продукта да махате излишното количество от четката в страните на бурканчето.

2. Ето тук е съществената разлика в моя метод за нанасяне на очни линии. При течната линия изкарвам линията отвътре навън. Докато тук правя линия навътре. Изтеглям от края на опашката. Отново обърнете внимание как държа четката и накъде сочат късите и дългите косъмчета.

3. Правим къси линии близо до миглите и запълваме. 

Когато работим с гел очна линия, трябва да сме сравнително бързи. Има различни формули, но общо взето гелът не дава място за грешки и бавене, защото изсъхва бързо. Не мога да кажа, че го препоръчвам за начинаещи, но може би точно за вас ще се окаже най-лесен и удобен за работа. Всичко е индивидуално.

 

Ако работите с обикновен молив за очи, имайте предвид, че за хубави и чисти линии е добре да е винаги подострен.

За абсолютно начинаещи, които не са сигурни дали ще могат да направят права и чиста линия – вземете визитка (календарче, по-твърд лист хартия, парче хартиено тиксо), изберете ъгъла, под който искате да е опашката и нанесете малко сенки в цвят капучино. След това просто се водете по вече начертаната линия.

Успех! И нали знаете, че с практика рано или късно ще започнете да се справяте перфектно. Не се отказвайте!

26753 | 14 мар 2013

Facebook коментари

нов коментар

Моля, влезте, за да коментирате