Грим “Дъга”

03 апр 2013

Най-лесният начин да извикате дъгата и доброто настроение при вас е като… си ги нарисувате. Не на лист хартия, а върху очите си. Аз ще ви покажа какво трябва да направите.

 

Гримът е в по-драматичната и цветна категория, ако сте достатъчно смели – носете го и през деня. Аз бих го сложила вечер или просто за самото удоволствие от направата на грима, бих си го разхождала вкъщи.

1. Ако това е първият урок, на който попадате, знайте, че е добре винаги да започвате с база за сенки. Така те ще издържат, докато не ги махнете сами. След базата нанесете бяла основа – сенките ще са по-ярки, дори да не са толкова пигментирани.

2. Във вътрешния ъгъл на окото нанесете светлозелени матови сенки.3. Върху част от зелените и до тях, с потупване нанесете жълти сенки (моите имат блестящи частици). Преливката може да отнеме време, но не бързайте.

4. Върху част от жълтите сенки и до тях нанесете оранжеви. Ако не разполагате с такива, розови също биха свършили работа.

5. В края на окото нанесете червени сенки.

6. С подходяща четка и черни матови сенки направете линия от края на окото към края на веждата (или друга избрана от вас точка, зависи какъв ъгъл искате в крайния резултат).

7. Нанесете черните сенки точно над цветните.

8. Сложете от тях и под долната водна линия, а на нея нанесете любимия си черен молив.

 

Остана единствено спирала.

Ако желаете, може да не работите с черни сенки, а със сиви например. Аз предпочетох черни, защото се получава по-голям контраст между цветовете.

2446 | 03 апр 2013

Facebook коментари

Добави коментар

3 коментара

нов коментар

Моля, влезте, за да коментирате