Класически “Pin up” грим

12 апр 2013

Този класически грим отива на всички дами, без значение от възраст или тен на кожата. Това е гримът, който най-лесно може да бъде манипулиран от дневен към вечерен и въпреки че е изключително лесен, е мой абсолютен личен фаворит.

1. Започнете с база за сенки и матови светли сенки. Може да бъдат и бели. В този случай аз избрах да са телесни и близки до моя тен.

2. За мен този грим по-скоро контурира и подчертава формата на окото, отколкото да има задължително определен цвят. Използвайте матови кафяви сенки. Нанесете с малка пухкава четка, основно във външната част на сгъвката. Вътрешната 1/3-та оставете чиста.
За да прелеете още по-добре сенките, вземете със същата четка от светлите сенки, с които работихме на стъпка 1.

3. В тази стъпка можете да работите с каквато очна линия предпочитате. Аз избрах да работя с мек черен молив и черни сенки. Поставена с тях, очната линия е по-мека и нежна върху самото око. Можете, разбира се, да сложите и течна или гел линия. Поставете по цялата линия на окото, като във вътрешната част се старайта да е възможно най-тънка.

 

4. Изтеглете крилото силно нагоре, за да направите опашката „по-закачлива”. Свържете и запълнете.

 

5. С остатъка по четката леко минете през долните мигли, но не прекалявайте. Нанесете бял молив във водната линия, а във вътрешния ъгъл – матови или блестящи бели сенки. В моя случай са матови.

Ако желаете гримът да е за ежедневието, нанесете спирала и сте готови. Ако искате да го превърнете във вечерен – сложете изкуствени мигли и нанесете червено червило. Разбира се, ако сте достатъчно смели, може и драматичният грим да е вашият дневен грим.

Да преминем към устните.

 

След като сте нанесли фон дьо тена, с остатъка по четката минете през устните и около тях. Това ще ни даде хубава основа и чисто „платно”.

Внимателно очертайте устните с остър молив и ги запълнете изцяло.
Поставете салфетка между устните и ги съберете. Така ще отнемете излишното.
Нанесете любимото червило, което си подхожда с молива.

Ако сте излезли от очертанието, почистете с малка четка и коректор.

10426 | 12 апр 2013

Facebook коментари

нов коментар

Моля, влезте, за да коментирате