Няколко класики в грима

29 май 2013
Снимка: sxc.hu

            Модата в днешно време се изменя буквално с всяка изминала секунда... или само на мен ми се струва така? В един миг всички тичаме да си купим новия напукващ се лак (какво беше това?), в следващата минута закачаме паунови пера по ушите или косите си, чакаме нетърпеливо нови нюанси на пясъчен лак. Някои трендове идват и си заминават така бързо, както са дошли. Обаче има класики, които ще си останат завинаги и ако някога се колебаете или нямате време да измислите нещо оригинално, заложете на сигурното и няма да останете незабелязани, дори без пера по себе си.

Червено червило

      Любов. Страст. Сексапил. Всичко това в един цвят – червеното. Не е вярно твърдението, че червено червило отива само на определени хора. Отива на всички. Стига да изберем такова, което е подходящо за нашия подтон на лицето. Ако все още сте начинаещи, не се плашете, ако направите грешка и в крайна сметка купите червило, което не е подходящото за вас.

      Ако се притеснявате да носите наситеночервено червило, отнемете излишното със салфетка и сложете малко гланц. 

Котешка очна линия

      Никога няма да сбъркате, ако заложите на нея. Тя също отива на всички. Ако сте решили да съчетаете с червено червило – нека бъде черна. В друг случай отпуснете въображението си и използвайте какъвто цвят пожелаете, съобразете се и с тоалета, който сте избрали.

      Ако не разполагате с много цветни очни линии, използвайте обикновени сенки за очи – така изборът ви се ограничава до последния цвят сенки, който притежавате. Задължително използвайте база, а с влажна четка вземете от сенките и изрисувайте очната линия. Няма да е така наситено и дълготрайно най-вероятно, но пък ще е цветно и различно.

Другата ви опция е да използвайте бял или черен молив като основа, в зависимост от това дали ще работите с по-тъмен нюанс, или с по-свеж и ярък. 

Подчертайте веждите

      Не пропускайте да ги подчертаете, тъй като те са като рамка за лицето. Може и да не накарате хората около вас да ахкат с комплименти, но пък гримът ви ще изглежда завършен и перфектен (дори да не е съвсем). Пробвала съм да запълвам веждите си с какво ли не, но трябва да ви кажа, че с обикновени матови сенки се получава най-хубаво. Моливите не са за мен. На мнение съм и че веждите изглеждат по-естествено, ако са оформени със сенки. Старайте се, доколкото може, цветовете на веждите и косата да си паснат. Ако сте с черна коса, недейте да подчертавате веждите с черни сенки! Не седи привлекателно, нито пък естествено. Използвайте тъмно капучино. И, разбира се, в никакъв случай не използвайте перлени сенки за оформяне и подчертаване на веждите. 

Неутрален грим

      Това е най-лесният и бърз избор. Един неутрален грим и акцентиращо червило ще привлекат погледите върху лицето ви. Никога не подчертавайте силно и устните, и очите едновременно. 

Изкуствени мигли

      Те са като малки магьосници, които правят грима да изглежда още по-завършен, а погледът ви – пърхащ и флиртуващ. Дори да сте с обикновен неутрален ежедневен грим, малко подчертаване с черен молив близо до миглите и след това слагането на изкуствени ще променят драстично визията ви. Отново, при такъв грим на очите и не много драматични изкуствени мигли, можете спокойно да заложите на по-атрактивно червило. Старайте се да има баланс и винаги ще изглеждате чудесно.

Руж и озаряване

      Това са вашите помощници да направите лицето си свежо и здраво. Трябва ви наистина съвсем малко количество руж, за да вдъхнете на лицето си живот. Старайте се да не прекалявате с него, тъй като може да се получи ефект „температура”. Ако все пак забележите, че мааалко сте се отнесли – пудрата идва да ви спаси. С четка прелейте и разнесете върху ружа.

      Озарете скулите, най-високата точка на веждата, вътрешния ъгъл на окото. Това са трите най-ключови зони, но може да добавите мъничко озаряване по дължината на носа и на върха на горната устна. Дори да не разполагате с хайлайтър, бели (и почти непигментирани) сенки биха ви свършили същата работа. Може да експериментирате с тях, за да видите дали ще се възприемете и чак след това да търсите в кой магазин да си оставите парите за озаряващ продукт.

4612 | 29 май 2013

Facebook коментари

нов коментар

Моля, влезте, за да коментирате