Дневен грим за кафяви очи

04 юли 2013

На мнение съм, че няма такова нещо като „този грим не отива на този цвят очи”, просто защото много зависи от използваните техники и нюанси. Ако цветът на сенките е прекалено близък до цвета на окото, трябва да се промени нещо в самия грим (да се потъмни, да се изсветли и т.н.). 

Днес обаче ще ви покажа как да подчертаете цвета на очите си, да го накарате да изпъкне повече. Тъй като неведнъж са ме питали кой цвят сенки ще отива най-много, аз винаги давам горния отговор и изброявам няколко цвята, които ще подчертаят окото и ще направят погледа по-изразителен.

Погледнете цветното колело по-долу. Цвета на очите ви е син, търсете противоположния цвят на синьото, т.е. кафяви, топли нюанси.Тези цветове ще подчертаят погледа.

Приготвила съм ви няколко урока за сини, кафяви и зелени очи. Жените с пъстри очи трябва да обърнат внимание кои цветове преобладават при тях, но като цяло са щастливки и всички цветове ще са подходящи.

1. След нанасянето на базата за сенки, със скосена четка и бял мек молив изградете очна линия. Големината и формата ѝ зависят изцяло от вас и вашите лични предпочитания.

2. Във вътрешната част на окото нанесете светлосини сенки, след това по-тъмни и така, докато стигнете края на опашката, където да бъдат най-тъмните сини сенки, с които разполагате.

3. Ако желаете да ги потъмните още повече, нанесете леко и малко черни матови сенки във външния край. С течна очна линия очертайте възможно най-близо до миглите. Ако не сте сигурни дали ще се справите, по-добре пропуснете тази стъпка и сложете черен молив на горната водна линия.

Завършете грима с любима спирала и бял молив във водната линия.

6512 | 04 юли 2013

Facebook коментари

нов коментар

Моля, влезте, за да коментирате