Ранните бръчки

03 окт 2012
Снимка: .dreamstime.com

Защо се появяват и какви трикове да използваме срещу тях?


В повечето случаи ранните бръчки се появяват вследствие на прекалените мимики на лицето.


Много от подрастващите чрез мимики се стремят да подчертаят разкрепостеността, емоционалността и възгледите си, въпреки че много от тези емоции могат да се изразят с думи. Някои от тях просто гримасничат, изразявайки своето недоволство, презрение, недоумение. Именно при такива младежи възникват отначало едва забележимите следи, които впоследствие се преобразуват в ранни бръчки.


Хоризонталните и вертикални линии в основата на носа и челото са в резултат на лошия навик да се повдигат нагоре очите и веждите, както и да се мръщи челото. Бразди по носа, бузите, в областта на очите, понякога даже на шията възникват от смях, особено в тези случаи, когато човек се смее гръмко, напрягайки мускулите си неестествено.


При подрастващите с лошо зрение, които се стесняват да носят очила и затова присвиват очи, се появяват тънки бръчици край външния ъгъл на окото – така нареченият „пачи крак”.


Силно състаряват „линиите на скръбта” – дълбоките бръчки от носа към ъглите на устата.

Такива бръчки могат да се считат не само за дефект, но и за проява на характера, защото се появяват най-често при хората, които постоянно са недоволни от нещо.


За борба с ранните бръчки се препоръчва да се нанесе на лицето подхранващ крем и след това с края на палците да се изпълняват поглаждащи движения по специалните линии, без да се разтяга кожата в рамките на 15 минути.


Ранните бръчки могат да бъдат избегнати, ако просто говорите спокойно, без излишни мимики и без гримаси.


Бръчиците в областта на челото (вертикални и хоризонтални) може да заличите с помощта на упражнения за мимическите мускули. Но главното – престанете да бърчите челото.


Използвайте следния трик: нанесете в областта на челото подхранващ крем, а над него – парче восъчна хартия, закрепена с бинт. Колкото по-дълго време стои превръзката на челото, толкова по-добре.

Ранни бръчки могат да се появят и заради неправилна грижа за кожата, особено сухата. Колкото се може по-рядко ползвайте сапун, внимавайте с избелващите кремове и декоративната козметика.


Масажът също помага да се избавите от ранните бръчки, но е нужно да се изпълнява по строги правила, в противен случай може да има обратен ефект.

2052 | 03 окт 2012

Facebook коментари

нов коментар

Моля, влезте, за да коментирате