Татуировката – тенденции и новости

09 авг 2013

            В миналото са ги използвали като „амулет” срещу лоши духове и нечисти сили; изпращали са тайни съобщения по време на война. Били са знак за принадлежност към определен род или символ на опетнена чест, престъпление или измяна. Днес те са просто новото ни бижу, внимателно избрано, за да подчертае напълно нашата индивидуалност и стил.

            Една от най-разпространените тенденции напоследък са т. нар. бели татуировки, при които се използва не черно или цветно, а именно бяло мастило. Тези татуси приличат на романтични белези и това ги прави предпочитани от по-нежните и романтични личности. При нанасянето върху кожата се прави по-плътно и дебело оцветяване – така татуировката изглежда по-повдигната и обемна. Поради тази причина се препоръчва по-семпъл дизайн – подходящи са разнообразни звезди, надписи, сърца, стилизирани рисунки, китайски и японски символи.

 Преди да пристъпите към този вид „украса”, имайте предвид няколко по-специфични особености на белите татуировки:

  • изглеждат най-добре върху светла кожа, за предпочитане без лунички, тъй като те могат да придадат неприятна релефност. Поставени върху тяло с по-тъмен тен са почти прозрачни
  • този вид татуси могат да се разтичат, така че е добре да бъдат разположени далеч от други цветни или черни татуировки
  • бялото мастило често предизвиква алергични реакции. Помолете вашия татуист да направи малък тест върху кожата ви, преди да пристъпи към цялостната „картина“

               Освен белите новост са и т. нар. флуоресцентни татуировки. Използваните при тях бои са по-плътни от обикновените и са забележими единствено при наличие на ултравиолетова светлина. Тази им особеност ги прави с около 20% по- скъпи от обикновените татуси.

              Популярни напоследък са и 3D рисунките заради поразителния им ефект върху тялото.

              За най-ексцентричните и смелите пък са eyeball tattoo, които се правят в очната ябълка и скарификацията (от англ. scarification  – оставяне на белег, драскотина) се постига с помощта на хирургически скалпел, с който се извършват отпечатъци по роговицата с определна предварително форма и големина.

3295 | 09 авг 2013

Facebook коментари

нов коментар

Моля, влезте, за да коментирате