По-слаба, по-красива и по-умна... за един ден

06 сеп 2013
Снимка: sxc.hu

Напълно възможно!
Има моменти в живота на всяка жена, когато, мерейки официалния си тоалет, установява, че има нужда да изглежда по-слаба, поне за една вечер. В такъв случай може да прибегне до съветите на холивудските звезди. Разбира се, не става дума за трайно отслабване, а за временен ефект, но доброто самочувствие изисква понякога да се приложат малки хитрости.


Марая Кери например свежда до минимум приема на течности в навечерието на някакво събитие, когато трябва да се покаже в пълния си блясък. Тя препоръчва да се използват препарати на основата на морски соли и водорасли, които да подпомогнат обезводняването на организма. Марая предупреждава, че след въздържанието от прием на течности не трябва да се поглъща голямо количество вода, не бива да се консумира много солено или сладко, защото това ще навреди на здравето. Приемът на вода според нея трябва да се увеличава постепенно, докато се достигне до обичайното количество.
Виктория Бекъм има съвсем различна методика за подобни случаи. Тя залага на визуален ефект. Според нея нанасянето на препарати за изкуствен загар ще създаде оптична измама, че жената е по-слаба. Съветва ги да потърсят услугите на добър специалист, който да избере правилно цвета и да нанесе препаратите качествено.
Бриджит Джоунс пък предпочита да облече под официалната рокля специално стягащо бельо. Тя не обича диетите и физическите натоварвания и според нея еластичното бельо е най-лесният начин да ги избегне. Разбира се, подобно бельо не трябва да се носи ежедневно.

Сега съветите на нехоливудските звезди.

Ето какво изпробвахме ние, три жени. Всичко компилирахме оттук-оттам и сглобихме един прекрасен ден на релаксация и разкрасация.
Взехме си почивен ден. Вярвайте, едно е да се разхубавяваш съботно-неделно, а съвсем друго е да знаеш, че си принцесата, която днес не е на работа в името на красотата
Една от нас прекара до вечерта на кафе и вода, друга – на таратор, а третата – на един домат и 100 г обезсолено сирене. В края на деня бяхме свалили между половин и цял килограм. Това обаче в никакъв случай не бива да се прави в продължение на повече от 1-2 дни, защото рискувате здравето си! Удобен трик е обаче непосредствено преди дадено събитие.

Направихме си домашен пилинг за тяло и лице и маска за коса. Ето простичките рецепти:

За тяло – предвидливо събираната утайка от кафе (от кафеварка, кафемашина, джезве) се смесва с 1 – 2 супени лъжици зехтин. Натриваме се от шията до връхчетата на пръстенцата и стоим десетина минути. Изплакваме обилно и разхождаме копринената си кожа, наметната с лек халат.
За лице – смесваме по една лъжица мед, сол и кристална захар – ще ни остане и за друг път. Натриваме получената лепкавост на красивата си муцунка и лекичко масажираме. Ключовата дума е „лекичко“, защото ако сте по-грубички, кожата под очите става червена и изглежда, че сте участвали в боксов мач.
За косата – смесваме 2 – 3 супени лъжици зехтин с един жълтък и намазваме косата, престояваме десетина минути. Не забравяйте да отделите белтъка, защото, сварен от топлата вода, той се превръща на бели трохички в косата ви, а това не е търсеният ефект.
Можете едновремено да намажете тялото, косата и лицето, за да спестите време. А време ще спестите, за да си полежите повече.

Слушайте любимата си музика, разглеждайте забавни снимчици, почетете си нещо интригуващо. Като че ли най-полезно е нещо фрагментарно – забележителни афоризми, крилати мисли, велики сентенции. Аз лично си избирам някоя, която ми е направила изключително впечатление и вечерта на коктейл или вечеря я цитирам.
В края на деня се чувствам по-слаба, по-красива и по-умна... Наистина, само се чувствам, но пак е приятно....

3247 | 06 сеп 2013

Facebook коментари

нов коментар

Моля, влезте, за да коментирате