Разкрасяване с... майонеза!

19 окт 2013
Снимка: sxc.hu

Майонезата за много хора е любим хранителен продукт. Страхотна за сандвичи, салати, ястия... Но тя има още приложения – например в разкрасяването. Ето какво можете да направите с нея: 

Овлажнител за кожа

Благодарение на простия си състав – олио и яйца, майонезата има силно овлажняващи свойства. Можете нежно да масажирате тялото си с майонеза, като не забравяте след това добре да се изплакнете. Това ще помогне на кожата ви да бъде добре хидратирана. 

Овлажняваща маска за лице

С майонеза можете едновременно да почистите лицето и да овлажните кожата. С нежни масажни движения втрийте майонезата по кожата на лицето, постойте 15 – 20 минути, след което изплакнете обилно с топла вода. 

Омекотяващ крем

Можете да натриете загрубялата кожа на петите, лактите и колената с майонеза: тя ще овлажни и омекоти грубата и суха кожа. Задръжте намазаната майонеза за десетина минути, след това я изтрийте с влажна кърпа. 

Заздравител за нокти

Можете да потапяте пръстите си в купичка с майонеза от време на време, за да получат ноктите ви допълнителна стимулация. Дръжте ги потопени за около пет минути, след това измийте с топла вода. 

Средство за след изгаряне

Ако нямате под ръка средство за след слънце, майонезата може да помогне за облекчаване на изгоряла кожа. Нанесете обилно по кожата, която ще се овлажни, а болката от изгарянето ще намалее. 

Балсам за коса

Ако внезапно ви е свършил балсамът за коса, не се притеснявайте да го заместите с майонеза. Сложете, както бихте нанесли балсам, постойте няколко минути и измийте с шампоан – да, редът е обратен и шампоанът е втори, за да отмие мазния филм, а косата остава овлажнена и блестяща. 

Друго неочаквано приложение на майонезата е като препарат против въшки.
Дерматозоли препоръчват, вместо употреба на препарати с токсични химикали, да използвате майонеза. Обилно намажете скалпа с майонеза преди лягане и увийте с найлонов плик или шапка за баня за по-добър ефект, както и за да предпазите спалното бельо. На сутринта измийте с шампоан и изрешете косата с много ситен гребен. След 7 до 10 дни повторете, за да сте сигурни, че заразата няма да пламне наново.
 

И накрая..., ако сте решили да приложите горните идеи, домашно приготвената майонеза ще е по-полезна от купешките, чиито вкус и консистенция се постигат с помощта на различни добавки и подобрители. А след разкрасителните процедури можете с остатъка да си приготвите вкусен сандвич – нещо, което не може да се приложи с много кремове и козметични емулсии.

4470 | 19 окт 2013

Facebook коментари

нов коментар

Моля, влезте, за да коментирате