Сваляне на глитърен лак за нокти? Няма проблем!

10 ное 2012
Снимка: Аника Пинтова

Направо съм луда по глитърите - по-ситни, по-едри, само за ефект или пък в цветна база... няма значение, стига да блести отдалече. За жалост обаче свалянето им е пълен ад, ако се опитваме да приложим стандартния метод върху тях. Още на втория опит реших, че трябва да има и друг вариант, изключващ безкрайно търкане, отлюспване на частиците на ръка и други съсипващи ноктите механики. 
В днешната публикация ще ви покажа, в няколко лесни стъпки, как свалянето на глитъра се превръща в песен.

 

Всичко, което ни е необходимо:

 

 •  Ацетонов лакочистител
 •  Памучни тампони за отстраняване на грим, разрязани на четири
 •  Домакинско фолио, накъсано или нарязано на подходящи по размер парченца.

1.

Взимаме триъгълно парче тампон и го напояваме с лакочистител.

2.

Поставяме го върху нокътната плочка и увиваме крайчетата около пръста, като се уверяваме, че напоената с лакочистител част покрива цялата плочка.

3.

Взимаме парченце станиол и увиваме плътно, така че да не мърда и да държи здраво тампона на мястото му.

4.

Повтаряме стъпки от 1 до 3 на всички пръсти и оставяме "да се задуши". Обикновено са достатъчни между 5 и 10 минути. Не трябва и да се стои твърде дълго обаче, тъй като ацетонът изсушава плочката и кожата около ноктите и е по-добре да им го спестим, доколкото можем.

5. 

Когато решим, че е минало достатъчно време, развиваме станиола на първия увит пръст, притискаме тампона към нокътя и го сваляме с приплъзващо навън движение, за да обере каквото още е захванато за нокътя. След това, целият глитър би трябвало да е останал по памука. Ако не е съвсем готов и има частици по нокътя, оставяме останалите нокти увити още минута-две и пробваме отново.

6.

С чисто тампонче, напоено с лакочистител, минаваме ноктите, за да отстраним всички следи от цвят по тях - както се вижда на снимката, обикновено остава малко цвят по ноктите, но от глитъра няма и следа. Избягвайте да повтаряте плочката с тампона с глитъра от предишната стъпка, тъй като частиците се залепват обратно.

7. Нанасяме подхранващо олио или друг продукт по лично предпочитание.

Минали са 10-15 минути от началото на "процедурата", а ноктите ни вече са в отлично състояние и готови за нови глитърни подвизи.

13804 | 10 ное 2012

Facebook коментари

Добави коментар

6 коментара

 • 2012 11 10 #1
  Бу  ЛЛЛ лидер, IBCLC Lactobacillus Bulgaricus 

  Екстра идея.
  Заради неприятното сваляне на глитърите си смених марката лак, сега ги свалям значително по-лесно и с обикновен памук с лакочистител, но идеята ще запазя за бъдещ едър глитър.

 • 2012 11 11 #2
  Естел  безп(л)ътна 

  Заради трудното им сваляне почти не ползвам глитъри, а много ми харесва как стоят на ноктите.
  Благодаря за споделения лесен начин за сваляне на глитъри.

 • 2012 11 14 #3
  drexy  отнесена 

  Дам, това е добре всеки да го знае, нищо че вкъщи ме гледат като извънземно с антенки, когато го правя...

 • 2012 11 16 #4
  Elence   

  Наистина полезно, защото и аз много се мъча с глитърите ... но не е ли безкрайно вредно за ноктите това накисване в ацетон? Уж по-хубавите лакочистители са без, та се чудя ...

 • 2012 11 24 #5
  Пух  Мече-мечтател 

  Elence, не съм забелязала да има някакво отражение върху ноктите ми, а честичко слагам глитъри. Изсушаването моментално контрирам с подхранващо масло за нокти. Значително по-вредно е отлюспването на частиците с нокти или някакъв инструмент, тъй като се уврежда повърхността на нокътната плочка.

 • 2012 12 11 #6
  favlove   

  Доста полезно, ще го изпробвам следващия път smile Тази техника е като при свалянето на гел-лаковете smile Мисля, че с какъвто и лак да използваме, трябва винаги да имаме олио за нокти и кожички и заздравител smile

нов коментар

Моля, влезте, за да коментирате