За Рубенс, Тара Лин и сексапилните жени

02 яну 2013

Предлагам още отначало да постигнем съгласие по въпроса, че повечето жени искат да са красиви и сексапилни – външно красиви и сексапилни (не споменавайте, че важна е само вътрешната красота, ще бъдете простреляни от упор със смъртоносен поглед – двойно по-опасно оръжие от пистолетчето на Бонд в последния му филм).

Аз днес получих поредния рекламен спам в пощата си от типа: „Искате да сте слаби? Искате да Ви забелязват? Искате да сте сексапилни? Искате да свалите коремче, дупе, бедра, ханш и какво ли още не за три дни“. Внушението, че сме сексапилни само когато сме слаби, е навсякъде около нас – непоискано, нежелано, натрапчиво – в пощата, в списанията и вестниците, по телевизията, на билборда на улицата, в магазина за дрехи. Направо ми е жал за Рубенс, ако попадне в нашата епоха – човекът направо ще умре от мъка! Ренесансовият модел за красота поставя на пиедестал закръглените женски форми, като изважда на показ тяхната апетитност и сексапил. Широки рамене, заоблени форми, пищна гръд и пухкаво, добре изразено дупе са критериите за красота в онези времена. Една слаба и немощна жена, от онези, които днес се разхождат по подиумите и предизвикват възхищение и одобрение, само ще възмути ренесансовия художник. Колкото и странно да звучи това днес, Рубенсовите закръглени женски образи са еталон за еротика на своето време.

Но някой ще каже: на кого му пука за критериите за красота през Ренесанса? Нали ние живеем сега! Днес бруталните критерии за красота и сексапил са 90-60-90 при ръст 175 см и тегло 55 кг! Сега, чрез няколко уникални жени, ще се опитам да покажа, че сексапилът няма общо с мерки, ръстове и тегло, той е вътрешно усещане
Да, точно така, повтарям за всеки случай - сексапилът е въпрос на вътрешно усещане, което всеки носи (или не носи) вътре в себе си, а не на някакви измислени мерки, в които трябва да се напъхаме. Ето няколко уникални жени, които са далече от 90-60-90 при 175 см ръст и 55 кг тегло. И въпреки това те преливат от сексапил. Защото го носят в себе си!

Тара Лин

 

Тара Лин e модел на дрехи с размер XXL и нагоре. Излъчването ѝ е известно в целия свят, позирала е за модни списания като италианското Vogue, V Magazine, а френското издание на Elle дори я поставя на своята корица. Тя е и изборът на известната марка H&M за лице, което да представи оформящо фигурата бельо и колекция дрехи и бански костюми. Фотосесиите, които се създават с нея, носят невероятен заряд. Тя се оказва вдъхновението на много други момичета – не да дебелеят, разбира се, а да останат такива, каквито са, щом се чувстват добре в своята кожа.

Кендис Хъфин

Още една жена извън стандартните мерки, която се чувства добре и това ѝ личи. Кендис Хъфин е лице на бельото от марката Bloomingdales.  Излъчването ѝ е забелязано от италианския Vogue и списанието я поставя на корицата си, превръщайки я в един от своите модели. Популярното V Magazine също не пропуска да направи фотосесия с нея.

Маркуита Принг

Маркуита Принг е едно от доказателствата, че когато човек се чувства добре в своята кожа, може да постигне всичко. Благодарение на своето уверено излъчване, тя се превръща с любим модел на много марки, независимо от факта, че е доста далече от мерките за модел. Украсява кориците на не едно списание. Първоначално я наричат, както всички останали, „модел на „плюс размер“ (plus size model), но още началото на миналата година тя контрира този етикет, обяснявайки, че е модел, който върши същата работа като „нормалните“ модели и че малко по малко дизайнери и марки въвличат по-закръглени момичета в своите ревюта и кампании, показвайки, че не одобряват прекаленото отслабване. „Разбира се, нито една от двете крайности не е здравословна, но има хора, които по костна структура и телосложение са по-едри. Това не означава, че не са сексапилни.“ – коментира тя.

Мишел Олсън

Мишел Олсън е една от любимките на V Magazine. Мерките ѝ са далеч от нарочените за „идеални“, но тя се чувства добре такава, каквато е.

Натали Лафлин

Натали Лафлин сама споделя девиза си в личния си сайт: „Отвори съзнанието си за собствените си уникални дарби“. Тя с право може да се нарече „супермодел“, макар че теглото и ръстът ѝ не отговарят на критериите за такъв. Трудно е да се опише въздействието, което е оказала тази жена върху модната индустрия и стотици момичета по света. В годините, в които е била лице на „плюс размер“ линии, тя е постигнала изключително много, което доказва важността на излъчването и собствената увереност, а не на мерките. От корици на списания, през билбордове на Times Square, до лекции и семинари тя служи за вдъхновение на много жени да се откажат да постигат убийствените размери, налагани от модната индустрия. Лафлин е всъщност и първият такъв „нестандартен“ модел, поставен на билборд на Times Square.

Ашли Греъм

Ашли Греъм е добре известен модел в Америка. Прочутата марка за бельо Lane Bryant ѝ гласува доверие за представяне на колекцията им от бельо, тъй като им трябва сексапилна и уверена в себе си жена. И съдейки по снимките, определено не са сгрешили с избора си.

Флувия Лусерда

Ето и една очарователна бразилка. Бразилците и португалците я обожават и се надпреварват да я снимат. Флувия работи като бавачка в Ню Йорк, когато редактор на модно списание се приближава до нея и ѝ предлага да стане модел на „плюс размер“ дрехи. И добре, че се е съгласила – в момента Лусерда е международен модел, наречен от модната индустрия „Жизел Бюндхен в плюс размер“.

Кристина Мендес

Кристина Мендес е от латиноамерикански произход. Тъмният загар, заоблените форми и вътрешното усещане за сексапил оформят при нея една убийствена комбинация.

Кейт Дилън


Кейт Дилън е една от първите, така наречени „плюс размер“, модели. Списание People я включва в списъка си за 50-те най-красиви личности за 2000 година. Дилън неведнъж е разказвала, че е била анорексичка като тинейджърка, опитвайки се да отслабне и да подражава на моделите по списанията. Застрашавайки опасно здравето си обаче, тя се лекува от тази болест и достига до килограмите и формите, в които се чувства най-добре. И с тях успява да изглежда привлекателно и да привлеча вниманието, където се появи.

Може би тези снимки не са ви убедили, че сексапилът няма нищо общо със слабата фигура. Сигурна съм обаче, че познавате слаби или поне добре сложени жени. Попитайте ги – всички те ли се чувстват сексапилни? Надали.
Това само потвърждава факта, че сексапилът е въпрос на вътрешно усещане.

Снимки: Солве Съндсбо, Ерик Базило

32136 | 02 яну 2013

Facebook коментари

Добави коментар

4 коментара

 • 2013 01 03 #1
  *Migleto*  Нещотърсач 

  Аз мисля,че тези жени са красиви.

 • 2013 01 03 #2
  Октопод с рокля   

  С изключение на снимката от плажа, другите са обработвани и това личи. Може да са сексапилни за някого, но определено не са естествени в този вид. Дебели или слаби модели, индустрията си остава все тъй лицемерна.

 • 2013 01 04 #3
  Маги Благоева   

  Октопод с рокля, напълно съм съгласна, въпросът беше по-скоро във формите. Иначе е ясно, че кожата е изгладена, несъвършенствата - премахнати. Но формите са си форми и не са пипани и намалявани, момичетата не са “виртуално отслабнали” и истинското им телосложение е запазено. smile

 • 2013 01 08 #4
  бонбонбон  Ментат 

  Не бих ползвала точно тези снимки, сигурна съм, че тези жени имат и по-добри.
  Пропуснали сте фамилия Кардашиян, те също са закръглени, но са много красиви и със сигурност всички знаят поне Ким..

нов коментар

Моля, влезте, за да коментирате