Дългата висяща обеца – модни тенденции

30 мар 2013
Снимка: joliejouel.com

Време за промяна

Понякога не ви ли се иска да предизвикате себе си с нещо ново и необичайно? Не искате ли да захвърлите шапката „невидимка“ надалече? Ако е така, значи е дошъл моментът да промените нещо в начина, по който изглеждате и с който всичките ви познати и приятели са свикнали – изненадайте ги!
За щастие светът, в който живеем днес, разполага с голямо разнообразие от идеи за промяна, а нима има жена, която не обича промените? Един аксесоар може да направи чудеса – както за външния ви вид, така и за начина, по който ще се чувствате, докато го носите. Дами, сигурна съм, че сте се уверили поне няколко пъти в това!
Ако ви е трудно да съчетавате дрехите си с аксесоарите, които харесвате, бъдете сигурни, че не сте само вие. Модата в днешно време ни дава голяма свобода, не дефинира ясни граници, за които да внимаваме, просто трябва плавно и красиво да се нагодим към нея. Факт е, че някои на пръв поглед абсурдни съчетания могат да се окажат много стилни решения. Мисля, че тук принципът „проба-грешка“ е най-удачен. Когато нещо ви грабне окото – просто го вземете и пробвайте. Ако искате да сте безгрешни в избора си, следете модните тенденции, но не мисля, че те са най-главното, по което трябва да се водим. Модата е изкуство, защо да не си представим, че отражението ни в огледалото е платно, върху което ще пробваме всичко, което искаме. Няма закон, който да наказва, ако не сме в крак с последните модни тенденции, но би било хубаво да сме запознати поне с нещата, които не трябва да носим.
Не сте ли се замисляли защо допирът на кичури от косата ви е толкова приятен, докато се движите? А защо да не го съчетаем с лекото гъделичкане на висяща свободно от ухото обеца? Удоволствието от усещането за красота ще ви накара да се усмихнете, а това би довело и до усмивките на хората, с които се разминавате, докато вървите... Ех, това са все предпоставки за хубав ден, нали!

Защо обеци?

Обеците са един от най-често използваните и обичани аксесоари на жените още от дълбока древност, а дори и мъже се осмеляват да посегнат към красивото бижу.
Изборът на правилния аксесоар обаче е цяло изкуство и тези, които го владеят, притежават безценното съкровище - моден усет.
Висящите обеци безспорно са сред най-любимите аксесоари на стилната жена днес. Те наистина могат да направят чудеса с визията ви. Подходящи са за артистични и свободолюбиви хора. Закачена само на едното ухо, обецата изглежда много шик и придава загадъчна ексцентричност на цялостната визия.

Прическата и аксесоарът

Единичната висяща обеца е подходящ аксесоар за много прически:
• прическа с прибрана от едната страна коса
• прическа с рибена кост
• прическа с афро или обикновени плитки
• модерните прически напоследък с частично обръсната коса от едната страна
• всички асиметрични варианти на подстрижки
• прически тип каре - едни от най-предпочитаните през последните години
• ако сте горд притежател на дълга, права, чуплива или къдрава коса, има вариант и за вас - преместете косата си зад едното ухо, фиксирайте я добре така и сложете обецата на него, нека другото ви ухо бъде скрито зад косата ви
Всъщност всичко, което трябва да направите, е да дадете картбланш на въображението си!

Облеклото и аксесоарът

Ако сте с облекло в един или два цвята, можете да заложите на обеца с различен цветови акцент и това ще бъде напълно достатъчно да освежите вида си.
Обеците, които имитират пера на птици, широко разпространените мини имитации на паунови пера определено не са за всеки и трябва много внимателно да се съчетават с тоалетите.
Висящите ефектни обеци, инструктирани с камъни Сваровски или техни имитации правят официално всяко облекло.

Поводите, за които е подходяща единичната обеца:

Обецата е подходяща за почти всички поводи, за които се сетите - за небрежна разходка през деня, за празничен повод, за романтична среща, за официална вечеря, за бал, за сватба, за концерти, за театрални постановки, за премиери, за модни събития, за коктейли, за дискотеки, за клубни партита и т.н.
Важно е само обецата да е по-семпла за ежедневието, по-изискана и атрактивна за специалните моменти и по-забавна за вечерните забавления.

Материалите, от които е направена обецата:

Различни по големина и форма пера (най-добре изкуствени) в семпли или наситени цветове, декоративни елементи от метал, мъниста с различни размери, кожа, миди, прежда, пластмаса, заешки пух, седеф, скъпоценни и полускъпоценни камъни, стъкло, дървени елементи, нежни метални верижки, плочки с писмени послания, рисунки или снимки и други.

Няколко съвета:

• Според тенденциите тази година обеците трябва да бъдат големи, ярки и забележими.  
• Направете си красив грим и поставете подходящата обеца за него - тя бързо ще насочи вниманието на хората към лицето ви и ще е като предупредителен знак за добър стил.
• Този вид обеци трудно се съчетава с други аксесоари, ако обаче държите на тях, изберете нещо семпло и едва забележимо, за да  изглежда визията ви завършена.
• Факт е, че висящата обеца стои по-елегантно на жени с дълга шия, на техните уши тя ще се движи най-свободно. За да създадете илюзия, че имате това предимство, вдигнете високо косата си на опашка или на кок. Това ще открие лицето ви и акцентът ще падне върху аксесоара, който сте подбрали.
• Акцентът във визията на съвременната жена е важно нещо. С помощта на една ярка обеца без много усилие ще отдалечите вниманието от нещо, което не харесвате във външния си вид.
• Времето, в което носите обецата не е без значение – изберете по-семпъл нейн вариант за през деня и по-смел модел за вечерта. Аксесоарите с метални елементи и с по-тъмни цветове са най-подходящи за вечерното облекло, през деня не биха стояли толкова добре.
• Eдно от нещата, които не трябва да пренебрегвате, е тежестта на обецата. Прекалено тежките модели ще създадат дискомфорт и ще ви накарат бързо да се откажете от тях.

Сигурно сте се убедили неведнъж, че външната промяна почти винаги води и до вътрешна, както и обратното... Всеки има нужда от нови идеи, затова се вдъхновете от настроението си, експериментирайте и зарадвайте себе си!

3308 | 30 мар 2013

Facebook коментари

нов коментар

Моля, влезте, за да коментирате