С какво настроение ни зареждат модерните цветове тази година. Част първа

15 юли 2013
Снимка: Mike Monaghan

Цветовете винаги са имали водещо значение в модния свят. Едва ли има човек, който да няма поне един любим цвят, но предполагам, че повечето се колебаят между няколко. Разнообразието на цветовете напомня на богатата палитра на нашите настроения, а почти винаги изборът на цвят за облеклото ни е повлиян от начина, по който се чувстваме или искаме да се почувстваме. Тъй като дрехите обгръщат почти целите ни тела, добре е да знаем как цветовете им влияят на нас и на хората около нас.

Най-актуалните цветове за всяка година се избират от една от най-големите компании в модната и козметичната индустрия „Пантон“. Техният избор за 2013 г. спокойно може да се обобщи с израза „за всеки по нещо“.

 

Много бихме се изненадали, ако тъмносиньото не присъстваше в модерната палитра, нали? Е, то е тук, а в добре подбрани комбинации бихме постигнали неочаквано добър резултат с неговото присъствие в облеклото ни. Едно от предимствата му е дълбочината, която придава на дрехите. Усещането за чистота, хармония и дискретност пък са едни от най-силните му козове. Особено предпочитан е от скромните и срамежливи хора, които не обичат да предизвикват околните с външния си вид. Емоциите остават добре прикрити, за да бъдат споделени само гласно и единствено пред когото сами пожелаем. Това гарантира спокойствие и усещане за владеене на всяка ситуация.

Синьото е цвят, с който няма да сгрешите, особено ако искате да направите добро първо впечатление, а всички знаем колко е важно да не бъдем погрешно преценени и отхвърлени от самото начало. То може да ви вдъхне вътрешна увереност, която всъщност е доста по-ефективна и зареждаща с позитивна енергия от открито изразеното самочувствие.

Облечете нещо синьо, опитомете напрежението и си подарете малко загадъчност, която безспорно се нарежда сред привлекателните качества.

Дизайнерите съветват да го комбинираме с маковочервено, коралово, телеснобежово и изумруденозелено.

  

Ето цвят, който ще накара погледите да се обърнат към вас. И ако не винаги, то понякога всеки има нужда от такова внимание. Трудно е да се проследят по-конкретно настроенията, които предава червеният цвят, затова ще опитам да ви го представя с отделни думи: енергия, жизненост, топлина, импулс, стимул, сила, динамика, смелост, чувственост, неподчинение, агресия, напрежение, съблазън, възбуда, страст, любов. Той като че ли изпъква, създава усещането за по-близко и ярко присъствие. Привлича бързо вниманието, но трябва много да внимавате как ще съумеете да го задържите върху себе си. Любим е на хората със самочувствие и ясна цел в живота, а в същото време и на авантюристите, които са готови да се „гмурнат“ в неизвестното, водени от интуицията си.

Ако се стремите към пълноценен живот без прегради и правила в търсенето на нови и нови емоции, червеното ще ви помогне да придобиете самоувереност и ще поощри положителните ви мисли и надежди.

Можете да го съчетаете с тъмносиньо или светлобежово.

 

Това безспорно е един от най-красивите нюанси на зеленото и представлява наситен зелен цвят с лек оттенък на синьо. Той е ярък и сияен, но в същото време успокояващ, свеж и балансиран цвят.

"Най-често свързвано с бляскавите скъпоценни камъни, изумруденозеленото се възприема като изискан и луксозен цвят. Той е символ на чистотата, обновяването и подмладяването, а всички тези неща са много важни за съвременния свят.", смята Лиатрис Айзман, директор на изследователското подразделение на "Пантон".

Зеленото е най-често срещаният цвят в природата, символизира още хармония, растеж, благополучие, спокойствие, надежда, здраве, плодородие, мир и късмет. Вдъхва увереност и стабилност, предизвиква усмивки и засилва усещането за щастие.

Успешно се съчетава с прасковен цвят, розово и рубиненочервено.

2200 | 15 юли 2013

Facebook коментари

нов коментар

Моля, влезте, за да коментирате